RECEPT RUSKOG KOSMONAUTA ZA SLUČAJ PRELOMA

by | 05.01.2018

Podelićemo s vama recept koji je ruskim medijima otkrio njihov pilot-kosmonaut Georgij Grečko. Skačući jednom prilikom padobranom slomio je nogu. Nažalost, bio je to višestruki prelom i doktori su mu stavili do znanja da na letenje u kosmos može da zaboravi. Ali, zahvaljujući „likeru“ od jaja koji mu je preporučio kosmonaut Vladimir Komarov, Grečko se brzo oporavio.

Evo u čemu je tajna: pet-šest kokošjih jaja oprati, prosušiti i staviti u teglu, pa u nju sipati sok od limuna, toliko da pokrije jaja. Ostaviti u frižideru. Kad se ljuska rastvori u soku i ostane samo tanki sloj, jaja samleti i procediti (da se odvoji bela opna), te sadržaj presuti u sterilizovanu teglu. Dodati po jednu kašiku meda i votke – to će poslužiti kao konzervans i popraviti ukus.

Promešati i presuti u staklene flašice. Uzimati po jednu kašiku pre jela sve dok se ne potroši. Ovaj lek ne samo da ojačava kosti i zglobove (so kalcijuma i limunske kiseline ili citrat kalcijuma bolje se apsorbuje u organizmu od običnog kalcijuma) nego popravlja i metabolizam. Za pripremu birajte domaća jaja s belom ljuskom, i obavezno neka budu sveža.

! Kontraindikacije: čir na želucu i gastritis s povećanom kiselinom.

Tagovi:

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com