RAK KOSTIJU: biljna hemoterapija

by | 20.06.2018

„Poštovana Lidija Nikolajevna! Najlepše vas molim da mi pomognete u mojoj nesreći. Naime, moja ćerka od 35 godina ozbiljno je bolesna, ima osteosarkom desne ramene kosti. Godine 2008. sprovedene su četiri hemoterapije, zatim je urađena operacija zamene kosti (endoproteza). Posle operacije preporučeno je šest hemoterapija, ali nalazi krvi nisu nam dozvolili da to i sprovedemo. U septembru 2010. ispitivanje je pokazalo metastaze na desnoj ruci ispod lakta. Opet je propisana hemoterapija. Mislim da ruska narodna sredstva mogu da pomognu u čišćenju krvi. Šta da preduzmemo? Ljiljana A., Beograd

Rak kostiju i ruska narodna medicina

Odgovara Lidija Nikolajevna Đakonova, farmaceut i travar

U slučaju osteosarkoma, najčešćeg malignog tumora kostiju, klasična medicina predlaže polihemoterapiju, a travari nude biljnu hemoterapiju. Biljna odnosno fitohemoterapija uključuje lečenje kukutom (lat. Conium maculatum, rus. boligolov) – ujutru, akonitom (lat. Aconitum, rus. borec ili akonit) – preko dana i muharom (lat. Amanita, rus. muhomor) – uveče.
Potrebno je 10-postotnu tinkturu od kukute uzimati sat vremena pre jela prema šemi 1–20–1, tj. prvog dana jednu kap tinkture od kukute nakapati u čašu vode, drugog dana – dve kapi, i tako do 20 kapi, a zatim počnite da smanjujete dozu kukute za po jednu kap dnevno.
Prema istoj šemi 1–20–1, sat vremena pre ručka treba uzeti 10-postotnu tinkturu od akonita, a pred spavanje – 10-postotnu tinkturu od muhare.

PROČITAJTE I…  Ruske tajne za zdrave kosti
Pre nego što počnete s ovakvom biljnom hemoterapijom, preporučujem da svaki od ovih otrova posebno uzimate po dva dana. Tako, prva dva dana probajte ujutru tinkturu od kukute – jednu kap prvog i dve kapi drugog dana. Dalje, na isti način dva dana posmatrajte kako podnosite akonit. Tinktura od muhare obično se dobro podnosi i zato se može primenjivati bez prethodne provere.
Ukoliko ovo lečenje podnosite dobro, možete i da se ne zaustavljate na dozi od 20 kapi, nego da je povećavate koliko možete da podnesete, ali maksimalno do 40 kapi od svake tinkture.
Kad prestanete s uzimanjem tinktura (dodajući i smanjujući kapi prema šemi), završili ste jednu kuru lečenja. Možete sprovesti dve-tri takve kure.


ČIŠĆENjE KRVI TRAVAMA
Između lekovitih kura pravi se pauza od nedelju dana, tokom koje treba sprovesti čišćenje krvi. Navešću nekoliko načina čišćenja krvi travama. Iste ove metode čišćenja krvi mogu se primeniti i između hemoterapija koje vam odrede lekari.

PROČITAJTE I… Apoteka iz bašte: Biljke za razređivanje krvi

Za čišćenje krvi možete koristiti belu mrtvu koprivu (lat. Lamium album, rus. яsnotka belaя), smilje, lincuru (lat. Gentiana, rus. gorečavka), koren čička, lespedezu (lat. Lespedeza, rus. lespedeca, zove se još i žbun detelina), koren maslačka, a takođe je veoma dobro da primenjujete gotove ruske mešavine kao što su Derjabinov čaj, koji se sastoji od 25 trava, zatim rusku smesu ”zdrenko”, u čiji sastav ulazi 35 trava, kao i manastirsku mešavinu od 20 lekovitih biljaka (sve mešavine kupuju se u Rusiji).
* Kašiku bele mrtve koprive prelijte šoljom ključale vode, ostavite da se ohladi, pa procedite. Uzimajte po trećinu čaše odvara tri puta dnevno pre jela. Isto tako kuvaju se i primenjuju cvetovi smilja i trava lespedeza (ima je u Sibiru).
* Najbolje je da lincuru koristite u obliku 10-postotne tinkture, koju treba da uzimate triput dnevno po 10–20 kapi pre jela.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com