Ruska metoda za bolove u kičmi: Neobična masaža hladnim peškirom

by | 26.07.2017

”Tokom poslednjih godina trudim se da se lečim dostupnim prirodnim sredstvima. Isprobao sam mnogo raznih metoda, uključujući i one pomalo čudne ali veoma delotvorne. Svojevremeno mi je ova metoda, koju sam primenjivao pored osnovnog lečenja, pomogla da se izborim s bronhitisom i ubrzam proces ozdravljenja!
Frotirski peškir sam kvasio veoma hladnom vodom. Uzeo bih ga za jedan kraj, a drugim bih se udarao po golim leđima, zabacujući ga prvo preko levog ramena, a zatim preko desnog. Pažljivo sam izvodio pokrete udarcima srednje jačine sve dok koža na leđima ne bi pocrvenela. Onda sam prelazio na krsta i takođe dobro obrađivao tu oblast. U početku mi se učinilo komplikovanim, ali s vremenom sam se prilagodio. Sve je stvar prakse.
Uzgred rečeno, zahvaljujući upravo ovakvoj masaži, napetost u krstima brzo prolazi. Praktično sam ‘jednim udarcem ubio dve muve’ – ovu metodu primenjivao sam i protiv bolova u leđima. Posle tretmana bih se toplo obukao i ušuškao.
Udarce hladnim peškirom izvodio sam dvaput dnevno dok nisam potpuno ozdravio
.”

Viktor Grinjuk, selo Praceviči, Minska oblast

Komentariše Vladimir Igorjevič Orlov, neurohirurg (g. Vinica)
Ova posebna masaža srodna je s čuvenim efektom pruća u parnom kupatilu koje praktikuju Rusi: poboljšava se krvotok i razmena materija, što doprinosi jačanju celog organizma. To praktično znači da je onda lakše izboriti se s bolestima. Konkretno u slučaju bronhitisa, lupanje po leđima dodatno potpomaže izbacivanju šlajma. Pored toga, kao i svaka masaža, takva aktivna procedura doprinosi postepenom opuštanju mišića, usled čega se opuštaju i krsta. I, što je najvažnije, nemojte zanemariti terapiju za lečenje bronhitisa koju vam je odredio lekar.
Ako vam je ova vrsta terpije suviša radikalna i napornoa, najbolje je da bolna krsta lečite jednostavnom gimnastikom.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com