Spas za bolna kolena

by | 15.09.2017

Živim na selu i nikad se nisam žalila na zdravlje. Međutim, poslednjih godina počela sam da osećam jak bol u kičmi, rukama i kolenima. Sve su mi teže padali poslovi u domaćinstvu, a specijalne masti pomagale su mi samo nakratko.

EFIKASNI ŽELATIN

Komšinica koja je inače lekar savetovala mi je da pijem želatin. Uveče sam u pola čaše vrele vode sipala jednu kašičicu želatina (ne prepunu) i ostavljala do jutra da nabuja. Zatim sam ujutro dodala tople vode do vrha i jednu kašičicu meda pa to pila na prazan stomak. Ovaj rastvor koristila sam deset dana, posle čega sam napravila pauzu od dve nedelje te ponovila kuru. Nakon prve kure osetila sam kako bol nestaje. Prestala sam noću da ustajem i tražim kreme za spas. A posle druge kure potpuno sam zaboravila na sve te muke!

REN I SALO

Ako me bole kolena, ja uzmem list rena, spustim ga u vrelu vodu na sekund, a zatim ga dva-tri sata držim na kolenima (povežem tkaninom i učvrstim). Očigledno je da list rena dobro izvlači nakupljene soli pa bol prolazi. Kura traje sedam dana.
Moram napomenuti da su vrlo dobre obloge od sala. Na bolno mesto noću je potrebno staviti povez sa svežim, nesoljenim svinjskim salom. Ujutro povez treba skinuti, a uveče opet staviti svežu oblogu. Ja osećam olakšanje čak i posle četiri-pet takvih procedura.

Valentina Sušćenko, selo Šopino (Belgorodskaja oblast)

Foto: Guliver/Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com