Najbolji narodni lekovi protiv utrnulosti ruku i nogu 

by | 17.06.2024
Najbolji narodni lekovi protiv utrnulosti ruku i nogu 

Travari kažu da se simptomi mogu ublažiti pomoću jednostavnih i pristupačnih sredstava. Otkrijte biljne lekove protiv utrnulosti ruku i nogu koji mogu doneti olakšanje.

Utrnulost ruku su simptomi koji mogu pratiti razne bolesti. Stoga je veoma važno učiniti
pregled i identifikovanje uzroka utrnulosti u rukama, a to mogu da budu artritis, artroza, osteohondroza… Može biti mnogo razloga. Utrnulost ruku je praćena bolom, koji je ponekad nepodnošljiv.

Narodni lekovi protiv utrnulosti ruku i nogu

Tradicionalna medicina savetuje da se bolest ublaži uz pomoć jednostavnih i pristupačnih sredstava.

Prirodni lekovi protiv utrnulosti ruku i nogu

Žuti kokotac

Žuti kokotac (melilotus officinalis) je biljka koja pripada porodici Fabaceae. Ova biljka se često koristi u tradicionalnoj medicini zbog svojih brojnih lekovitih svojstava.  Travari tvrde dapomaže u otklanjanju utrnulosti u rukama.
Prstohvat suve biljke prelijte šoljom ključale vode, ostravite poklopljeno 10 minuta i procedite. Pije se dva dana po dve šoljice dnevno.

Tople i hladne kupke

Držite ruke ili stopala u toploj ili hladnoj vodi. Zatim nanesite mast za zagrevanje
i previjte čistom krpom. Ovo radite jednom dnevno, a kura traje 10 dana.

Mast s kamforom

Mast sa kamforom i eteričnim uljem eukaliptusa ima efekat hlađenja. Može da vam pomogne olakšavanju sipmtoma natičito uveče jer ćete bolje spavati. Mažite ovom masti bolno mesto tri dana zaredom – to će biti sasvim dovoljno.

Vežba za prste

Za stimulisanje krvotoka potrebna je gimnastika prstiju i ruku. Podignite ruke gore, stisnite pesnicu 80 puta i opustite prste. Ponovite istu vežbu sa ispruženim rukama niz telo. Radite ovo jednom dnevno.

Kaša od bundeve

Topla kaša od bundeve stavlja se noge ili na ruke (čak i na ramena), umota se vunenom tkanionom. Ostaviti da deluje sat vremena. Ovaj tretman se praktikuje svakodnevno dok ne dođe do olakšanja.

Tinktura od krastavaca i feferona

Kisele krastavce isecite na kockice, dodajte nekoliko iseckanih svežih feferona i stavite u čistu teglu. Povrće prelijte sa 0,5 litara votke, dobro zatvorite i držite nedelju dana na tamnom mestu. Procedite i namažite bolno mesto. Prethodno isprobajte na manjoj površini kože, ako se pojave reakcije, jako crvenilo, svrab ili osip nemojte koristiti ovu tinkturu.

Crni biber i  ulje

Kuvajte 10 g mlevenog crnog bibera sa 100 ml biljnog ulja na laganoj vatri, mešajući, oko 30 minuta. Sklonite sa šporeta, ostavite da se ohladi. Ovo ulje umasirajte na ruke ili noge.

Ako imate proble sa utrnulosti koja se javlja u rukama i nogama, trebalo bi da izbegavate  pušenje, alkohol i kafu. Topla hrana, kaša i fizičke aktivnosti mogu poboljšati cirkulaciju u rukama i nogama.

mama_tao / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com