Napadi epilepsije – ublažite ih biljkama

Napadi epilepsije mogu mučiti i veoma mlade osobe, a, pored lekova, ruski fitoterapeuti preporučuju suručicu i druge spasonosne biljke

by | 28.04.2022
Suručica ublažava napade epilepsije

Nažalost, napadi epilepsije i drugi moždani poremećaji mogu mučiti i veoma mlade osobe, a, pored lekova, ruska travarka preporučuje suručicu i druge spasonosne biljke

 

Moj 14-godišnji sin ima nekoliko hroničnih oboljenja – cerebralna paraliza, epilepsija i delimična atrofija očnog nerva. Napadi epilepsije manifestuju se kao obamrlost na nekoliko sekundi i mogu se javiti i deset puta dnevno. Pije sve lekove koje mu je lekar propisao, ali nisam primetila nikakvu dinamiku. Kažite, kakve mu trave mogu pomoći da se dobro nosi s bolestima ili da mu se popravi stanje?

Ana T.

 

Odgovara Aljevtina Kremnjeva, travar s porodičnom tradicijom

 

Trave u njegovom slučaju zaista mogu imati veoma povoljan efekat. Lečenju treba pristupiti kompleksno i neophodno ga je sprovoditi u kurama, bez prekidanja i bez obustavljanja pri prvom poboljšanju. Dejstvo fitoterapije nije brzo, ali je stvarno i efikasno. Predlažem da lečenje započnete dvema travama: suručicom (lat. Filipendula ulmaria) i plavom jasenovkom (lat. Polemonium caeruleum). One smanjuju učestalost napada, popravljaju cirkulaciju mozga i umiruju nervni sistem.

Početak lečenja epilepsije

Jednu kašiku suručice i jednu kašiku plave jasenovke prelijte sa 500 ml vode, pustite da provri, pa kuvajte na tihoj vatri 15 minuta, ostavite da odstoji, a zatim procedite. Uzimajte po pet–sedam kašika dnevno. Kura traje 30 dana.

Dalji tok lečenja epilepsije

Dalje sprovodite lečenje pomoću crne mahunice (lat. Empetrum nigrum) i okruglolisne kruščice (lat. Purola rotundifolia). Organizam će već biti pripremljen i prijemčiviji za date biljke. One se smatraju najjačim u lečenju epilepsije i moždanih poremećaja. Odvare je neophodno primenjivati naizmenično u toku dva meseca.

* Prvog dana pijte odvar od crne mahunice. Jednu kašiku suvih plodova i trave crne mahunice prelijte sa 500 ml vode, pustite da provri pa kuvajte sedam minuta. Ostavite da se ohladi. Uzimajte po jednu kašiku pet–sedam puta dnevno.

* Sledećeg dana trebalo bi da pripremite odvar od kruščice. Jednu kašiku trave okruglolisne kruščice prelijte u termosu sa 250 ml vrele vode. Ostavite da odstoji dva sata pa procedite. Uzimajte po jednu kašiku pet–sedam puta dnevno.

>>> Odvar od kruščice efikasno popravlja moždanu cirkulaciju, što pomaže ne samo u borbi s epilepsijom nego doprinosi i lečenju atrofije moždanog nerva.

Ako želite da isprobate lekovita dejstva minerala i poludragog kamenja, ovog puta fokusirajte se na kalcit koji jača nerve, doprinosi emocionalnoj stabilnosti i snažan je energetski filter.

 

Foto: Madeleine_Steinbach / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com