Pobedite ešerihiju koli bez antibiotika

by | 25.07.2018

Svakog dana se rapidno povećava broj ljudi, a posebno žena, koje se žale na urinarne infekcije izazvane bakterijom Escherichia coli.

Čak 90% infekcija urinarnog trakta izaziva upravo ova bakterija koja prirodno nastanjuje creva. Kada ešerihija iz creva dospe u urinarni trakt, javljaju se neprijatni simptomi poput učestalog i bolnog mokrenja, male količine urina i osećaja neispražnjenosti bešike, pojave zamućenosti urina ili krvi u urinu, probadanja u donjem delu stomaka, a ponekad i povišene telesne temperature.

Broj pacijenata koji se žale na ove neprijatne simptome se dodatno uvećava zajedno sa dolaskom lepog vremena i sezone kupanja na gradskim kupalištima. Kupanje u bazenima i stajaćim vodama je čest razlog nastanka urinarnih infekcija, a kada na to dodamo i dugotrajno nošenje mokrih kupaćih kostima, jasno je zašto je leto period kada se pacijenti češće nego inače javljaju lekarima zbog urinarnih tegoba.

Infekcije ešerihijom koli su uporne, najčešće se leče antibioticima, ali se u velikom broju slučajeva posle nekoliko meseci problemi vraćaju. Kako bismo izbegli neželjene efekte primene antibiotika kao što su razvoj rezistencije, remećenje fiziološke flore i eventualni nastanak sekundarnih infekcija, sve češće tragamo za alternativnim načinima lečenja. Zna se da se bakterija ešerihija koli u urinarnom traktu preko svojih fimbrija vezuje za endogenu d-manozu.

Kada se unosi oralnim putem, d-manoza onemogućava vezivanje ešerihije koli za endogenu d-manozu. Urin će se zasititi oralno unetom d-manozom, bakterija će se za nju vezati umesto za endogenu d-manozu i kompleks će brzo i lako napustiti urinarni trakt putem urina. Ovaj mehanizam dejstva je naučno dokazan, a efikasnost je potvrđena kliničkim studijama. D-manoza je u prednosti nad konvencionalnim načinima lečenja jer na prirodan način dovodi do odstranjivanja uzročnika infekcije iz organizma. Ona deluje na infekciju urinarnog trakta podjednakom brzinom kao i konvencionalni antibiotik, s tim što je primena d-manoze neuporedivo bezbednija.

D-manoza se odlično podnosi, nema registrovane neželjene efekte, a mogu je koristiti i najosetljivije osobe, deca, trudnice, dojilje i dijabetičari uz kontrolu glikemije. D-manoza uspešno prevenira i nastanak rekurentnih infekcija. Dovoljno je uzimati samo jednu dozu d-manoze svakog dana, u periodu između dve rekurentne infekcije, kako bi se izbeglo vraćanje urinarnih problema izazvanih ešerihijom. Kontinuirana primena je potpuno bezbedna i ne zahteva pravljenje pauze u režimu doziranja.

D-manoza smanjuje broj rekurentnih (ponovnih) epizoda upale mokraćne bešike, smanjuje količinu bakterija i leukocita u urinu, a na taj način reguliše i akutnu upalu. Podjednako dobro otklanja ešerihiju koli iz donjih i gornjih partija urinarnog trakta. Ono što je za samog pacijenta najvažnije, olakšanje od tegoba se oseća već u prvih 24h sata primene preparata.

Kompanija Innventa pharm Vam sa ponosom predstavlja preparat D-manozinn®, jedini preparat na našem tržištu koji sadrži d-manozu kao aktivnu komponentu. D-manozinn® je postao preparat izbora u slučaju pojave infekcija urinarnog trakta izazvanih ešerihijom koli. Mehanizam delovanja je jasan i naučno dokazan, a primena je bezbedna i komforna.

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com