Aloja jača organizam i štiti od bolesti

by | 06.06.2018

Aloja i zdravlje

Leči stenokardiju. Iako na tržištu postoji mnoštvo lekova protiv srčanih bolesti, mnogi se radije okreću narodnim sredstvima. Jedan od takvih je i lekovita smesa od aloje, koja efikasno leči stenokardiju. Isecite dva velika lista aloje i iscedite sok iz njih. Dodajte i sok od dva limuna srednje veličine, kao i 500 g meda. Sve to izmešajte varjačom i prebacite u staklenu teglu. Čuvajte u frižideru. Uzimajte triput dnevno po kašiku ove smese sat vremena pre jela, ali je promešajte svaki put pre uzimanja.
Protiv bronhitisa. Ukoliko vas muče bronhitis i kašalj, probajte lek od meda i aloje. Napravite smesu od 100 g omekšalog maslaca i iste količine meda, kao i aloje samlevene u blenderu. Čuvajte u tegli i konzumirajte po jednu kašičicu tri puta dnevno, polako sisajući u ustima i pijući toplo mleko uz to.

PROČITAJTE I… Aloja umiruje zubobolju i glavobolju


Vraća mušku snagu. Stres i užurbana svakodnevica mogu se negativno odraziti i na potenciju muškaraca starijih od 40 godina. Srećom, postoji efikasan lek i za ovaj problem. Pomešajte 600 g samlevenih oraha, 70 g praha od sušenog korena paštrnaka, 400 g meda i 150 ml soka od aloje. Uzimajte po kašiku ove mešavine pre doručka i ručka dok se problem ne reši. Još jedan recept za povećanje libida kod muškaraca: U 300 g samlevenog lista aloje i 500 ml meda dodajte 250 g zdrobljenih oraha i sok od tri glavice belog luka. U to sipajte pola litra dobrog crnog vina i ostavite da deset dana odstoji na tamnom mestu. Uzimajte triput dnevno po jednu kašičicu.
Jača imunitet. Uzmite 250 g lišća aloje i sameljite ga u blenderu. Dodajte 300 ml meda pa izmešajte. Na kraju sipajte u to pola litra vina. Možete dodati i 150 g zdrobljenih oraha, pa ostavite da odstoji pet dana. Za jačanje imuniteta uzimajte po jednu kašičicu deset dana uzastopno.
U slučaju herpesa. Tri puta dnevno pre jela pijte po jednu kašičicu soka od aloje. Mesta herpesnog osipa takođe mažite ovim sokom.
Podmlađuje kožu. Skinite kožicu s lista biljke i svežim mekim delom istrljajte lice. Proceduru sprovodite svaki dan.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com