Koliko dugo treba da se lečite travama?

by | 03.08.2017

Kako bismo izvukli maksimum iz trava i uživali u dobrobiti biljnih tretmana, potrebno je znati kako ih pravilno koristiti. Lek iz prirode uvek bi trebalo da predstavlja određeni skup bilja koje deluju udruženim snagama. Što se tiče trajanja terapije, i ono je ograničeno. Jake biljne esencije i tinkture koriste se na mesečnom nivou.
Ovakav biljni lek uzima se 20 dana zaredom i pravi se pauza od 10 dana. Kura se ponavlja još jednom (20 + 10). Maksimalno trajanje ovakvog tretmana može biti četiri meseca, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od šest meseci.

Tretmani lakšim biljnim terapijama dozvoljeni su do dva meseca, bez prekida. Zatim se pravi pauza od dve nedelje, a onda
se nastavlja lečenje još dva meseca. Ipak, najvažnije je da slušate svoje telo. Ukoliko vam tretmani ne prijaju ili ih telo odbacuje, primenu takvih tinktura trebalo bi odmah prekinuti. Najbolje je da koristite domaće biljke koje rastu u vašem kraju, jer će ih telo prihvatiti brže od ”stranih” trava.

Pročitajte i:
Ublažite depresiju prirodomRuski fitoterapeut predstavlja dobitnu kombinaciju za lečenje raka pluća!

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com