Napravite lekovite ruske masti

by | 24.04.2018

Pripremljene s ljubavlju i verom u isceljenje, kreme po ruskoj recepturi nose u sebi zalihe pozitivne energije te, uz pravilnu primenu, predstavljaju veliku podršku u borbi s bolestima.
U sastav masti ulazi aktivna supstanca (može ih biti nekoliko) i tzv. osnova masti. Kao aktivne supstance koriste se različite lekovite biljke. One se prethodno isitne ili ubacuju u mast u obliku odvara veoma visoke koncentracije. Kao osnova mogu se upotrebiti svinjska mast, maslac, biljno ulje ili njihova smesa.

Ruske masti: Kako se prave

U čistu suvu posudu stavite osnovu za mast ili njene komponente. Ako u sastav osnove ulazi nekoliko supstanci, npr. svinjska mast, vosak i ulje, potrebno je zajedno ih otopiti na vodenoj pari i dobro izmešati. U ohlađenu masu dodajte malo praha ili odvara od trave, neprestano mešajući varjačom ili trljajući tučkom. Najbolje je mešati u jednu stranu kako bi se izbeglo raslojavanje masti.

PROČITAJTE I… Izaberite pravi čaj

STARA URALSKA KREMA
Vekovima se koristila za otklanjanje reumatskih bolova i onih usled artritisa, te za smanjenje otoka.
Izmešajte 200 g soli i 100 g suve slačice, pa, uz povremeno mešanje, dodajte parafin ili vosak, prethodno otopljene na vodenoj pari. Mešajte dok smesa ne dobije konzistenciju guste kreme, pa ostavite na toplom mestu preko noći. Mast će ujutru biti spremna za upotrebu.

Pred spavanje je utrljajte u problematične delove (trljajte sve dok koža ne bude suva). Ako postoji otok, obrađene delove uvijte u zavoj, pa ujutru isperite toplom vodom. Ponoviti proceduru nekoliko puta.

PROČITAJTE I… Bruh izlečite domaćim kompresama

* UNIVERZALNA RUSKA MAST
Leči od dekubitusa, opekotina, rana, ogrebotina, pukotina, herpesa.
U emajliranoj posudi na vodenoj pari ili na slaboj vatri zagrejte 100 ml maslinovog ili običnog ulja, 40 g pčelinjeg voska, 1/3 kašičice šećera, stalno mešajući dok se sastojci potpuno ne rastvore i ne dobije homogena masa. Ostavite da se ohladi.

Čuvajte u staklenoj posudi u frižideru, najviše godinu dana. Za jačanje lekovitog efekta u mast možete dodati suve cvetove nevena, kamilice ili rosopasa samlevene u prah. Ovom mašću tretirajte problematična mesta do ozdravljenja.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com