Napravite sami inhalator

by | 30.04.2018

Pročitajte kako je jedan naš saradnik na dovitljiv način doskočio prehladi, šlajmu i kašlju. Inhalator svuda može da nosi sa sobom (čak ga koristi i na poslu), a što je najvažnije – lekar mu je odobrio njegov „izum“

Svaki lekar kaže da je inhalator nezamenljiva stvar u sezoni prehlada. Ali ne mogu svi priuštiti sebi savremeni aparat, koji je uglavnom skup. S duge strane, ne želi svako da „po starinski“ diše nad parom iznad šerpe, a danas mnogi nemaju ni vremena za to. Nažalost, mnogi nemaju ni taj „luksuz“ da preleže kašalj i prehladu kod kuće, jer posao ne može da trpi… Takav je slučaj bio i kod mene, ali pronašao sam rešenje: napravio sam sam inhalator od plastične flašice s poklopcem i slamke za koktele! On je mali, ali veoma efikasan i, što je najvažnije – mogu svuda da ga nosim. Sada mogu da se inhaliram i kod kuće i na poslu.

Napravite sami svoj inhalator

Slamku sam po dužini prepolovio. Na poklopcu bočice napravio sam dve rupe i pažljivo stavio slamke: jednu gore (kroz nju dišem), drugu dole (stavi se u „inhalator“). Ukoliko je otvor širi i slamke stoje labavo, mogu se pričvrstiti plastelinom ili voskom.

PROČITAJTE I… Kašalj: Upozoravajući simptom
Sipajte lekoviti rastvor u flašicu (do polovine njene zapremine), zatvorite pripremljenim poklopcem, protresite i dišite na usta kroz gornju cevčicu. Proceduru sprovodite po nekoliko minuta tri-četiri puta na dan. Svakodnevno sipajte novi rastvor. Upotreba prenosivog inhalatora je jednostavna. Kao osnova može se koristiti bilo koji lekoviti rastvor ili odvar od trave. Možda je najjednostavnija varijanta koju ja koristim – mešavina sode i joda. Kašičicu sode razmutite u čaši prokuvane vode i dodajte dve kapi tinkture od joda. Stavite u flašicu i dišite. Zahvaljujući ovoj inhalaciji šlajm brže prođe i grlo me manje boli.
Protiv kašlja dobro pomaže i eukaliptus. U flašicu sipajte toplu prokuvanu vodu, dodajte kap-dve apotekarske tinkture, protresite i dišite.Svoj izum sam pokazao lekaru i odobrio mi ga je.

Igor Morozov, Bihov

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com