Pčelinji polen- riznica zdravlja!

by | 27.06.2017

Pčelinji polen ne može da se napravi u laboratoriji, pravo je blago prirode i zato je toliko dragocen. Prave ga pčele u „saradnji“ s cvećem, a tajnu njihove recepture čovek nikad neće saznati. Ove male radilice gotovo trećinu dana samo sakupljaju cvetni prah i oblažu ga svojom pljuvačkom, dobijajući male loptice koje im se lepe za noge. Sakupljeni i „obrađeni“ polen skladište u košnicama kako bi ga matica koristila, a jednoj pčeli potreban je čitav mesec da bi sakupila kašiku ove supstance. Pčelinji polen može se kupiti u radnjama, on predstavlja sasvim posebnu materiju i ne treba ga mešati s medom, saćem ili propolisom.

ZA ŠTA JE KORISTAN
Polen pomaže u izbacivanju lošeg holesterola iz krvi, obezbeđuje organizmu zalihe magnezijuma, kalcijuma, bakra, gvožđa, kalijuma i fosfora, sadrži karoten, vitamine E, C, D, K, PP, kao i one iz B-grupe. Takođe, poboljšava metabolizam, zarastanje rana, smanjuje upale i jača kapilare.
* Ovaj dragoceni sastojak pospešuje oporavak oslabljenih organa usled bolesti, pomaže da ostanete radno efikasni i pored preopterećenosti poslom, ublažava nervnu i emocionalnu napetost.
* U pčelinjem polenu pronađeno je 20 amino-kiselina, uključujući ceo skup onih nezamenljivih, više od 15 vitamina, 30 mikroelemenata, tu su prirodni antibiotici, hormoni, stimulatori rasta, enzimi i materije koje poboljšavaju raspoloženje.

 

VIŠE PROČITAJTE U AKTUELNOM BROJU MAGAZINA RUSKI DOKTOR!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I NA FACEBOOKU: Ruski doktor

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com