Pivski kvasac u službi lepote

by | 16.11.2017

Pivski kvasac blagotvorno utiče na stanje kože, kose i noktiju. Visok sadržaj vitamina B1 i B2 omogućava da se ovo sredstvo uspešno primenjuje u slučaju dermatoza: svraba, ekcema, psorijaze, kao i za lečenja prišteva i mitesera. Pritom, osim što pivski kvasac koji se pije uklanja simptome ovih bolesti, on otklanja i njihov uzrok – poremećaj metabolizma.

* Prirodni jogurt izmešajte s kašikom suvog pivskog kvasca pa nanesite na lice izbegavajući osetljive predele oko očiju. Nakon 15 minuta isperite masku toplom vodom.
* Uzimanje pivskog kvasca poboljšava strukturu kose i daje joj zdrav sjaj, jača njen rast i pomaže da se spreči opadanje vlasi i pojava ćelavosti. Ukoliko se primeni spolja, pivski kvasac će takođe pomoći da kosa povrati životnu snagu i prirodni sjaj.
* Napravite masku za kosu: izmešajte pet kašika pivskog kvasca, pola kašike maslinovog ulja i malo mineralne vode (dok ne dobijete čvrstinu guste pavlake). Tu masu nanesite na suvu kosu, zamotajte glavu u najlon kesu i ostavite da deluje sat do sat i po. Zatim isperite kosu i pustite je da se sama osuši.

Foto:
Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com