REŠITE SE AFTI IZ USTA

by | 24.10.2017

Najbolja ruska prirodna sredstva za lečenje neprijatnih čirića u usnoj duplji

Uzroci hronične aftoze (čireva u usnoj duplji) mogu biti razni – loše postavljena zubna proteza, alergija na hranu, periodične povrede sluznice (ugriz obraza i jezika)… Takođe, čirići se mogu pojaviti usled nedostatka vitamina, jakog stresa, herpesa koji se često ponavlja, drugih virusnih infekcija, upalnih oboljenja gastrointenstinalnog trakta, anemije, tuberkuloze… Zbog toga se preporučuju detaljne medicinske pretrage, kako biste pronašli uzrok problema.
Da biste se oslobodili hronične aftoze, obratite pažnju na ishranu – jedite što više voća i povrća, a zimi uzimajte i vitaminske komplekse.
Za spoljašnje lečenje čirića, osim žalfije, probajte sledeće preparate:
* Često ispirajte usnu duplju tinkturom propolisa (razblaženu s vodom u odnosu 1 : 10), hlorofiliptom (alkoholna tinktura sa osnovom eukaliptusa i nane razblažena pet-šest puta) i tinkturom od kamilice (razblaženom pet do deset puta).
* Mažite čireve uljem od oblepihe ili kantariona i sokom od kalanhoje.
* Usta možete ispirati i prokuvanom vodom s eteričnim uljem eukaliptusa, limuna, čajevca ili lavande (tri-četiri kapi na 100 ml vode).
* Brzom zarastanju čireva doprinosi i odvar od korena srčenjaka ili iđirota (kašiku usitnjenog korena kuvajte na srednjoj vatri 15 minuta, a zatim ohladite i procedite). Odvarom ispirajte usta četiri-pet puta dnevno.
U periodu pogoršanja pijte vitaminske sokove od voća i bobica, odvar od plodova šipurka i crne ribizle, kao i čajeve od trodelnog dvozuba (lat. Bidens tripartita) i listova šumske jagode (bez određenog doziranja).

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com