Ruska narodna medicina: Šipurak je lek za bubrege!

by | 11.07.2017

 

ČUDESNI ŠIPAK
Stari sibirski travari uvek su smatrali da je čaj od šipkovog ploda odličan izvor vitamina. Savremeni naučnici potvrdili su da dve kašičice ovog ploda mogu zadovoljiti čovekovu dnevnu potrebu za vitaminom C. Međutim, najnovija ispitivanja otkrila su da šipak odlično reguliše procese varenja i čisti bubrege. Dve kašičice osušenog šipkovog ploda, očišćenog od peteljki kuvajte 15 minuta u pola litra vode. Ostavite da odstoji na tamnom i hladnom mestu dva sata. Procedite i pijte po pola decilitra triput dnevno, pola sata pre jela.

Pročitajte još i:

Otkrijte zašto Rusi već vekovima uživaju u soku od breze!

Bela imela drži epilepsiju pod kontrolom

Limun- jači od hemoterapije!

LEK ZA STO BOLESTI
Čuveni ruski fitoterapeut Mihail Ivaniškin otkriva nam lek koji uzimaju svi njegovi rođaci i poznanici, a u pitanju je preparat za poboljšanje funkcije pankreasa, čišćenje jetre te jačanje celog organizma. Da biste pripremili „lek za sto bolesti“, pomešajte osušene i usitnjene sledeće biljke: deo cveta i stabla podbelja; po pola dela osušenog i izmrvljenog lista crnog sleza, nevenovog cveta, stabla i lista nane, listova maline, mačije metvice (lat. Nepeta cataria) i oraha; pola dela glavice hmelja. Dve kašike ove mešavine prelijte litrom proključale vode i ostavite da odstoji pola sata. Procedite i pijte dva do tri puta dnevno po pola šolje.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com