RUSKA NARODNA SREDSTVA ZA BORBU S GLjIVICAMA I PLESNI

by | 19.10.2017

* Ako ste u svom stambenom prostoru otkrili gljivice, odmah se počnite boriti s njima! Osim specijalnih preparata, u tome vam mogu pomoći i narodna sredstva.
* Ne zaboravite na gumene rukavice, odgovarajući odeću i respirator! Veoma je važno da zaštitite telo.
* Deo zida s plesni pospite sodom, a zatim ga istrljajte sirćetom. Tokom hemijske reakcije – gljivične formacije biće razjedene.
* Oštećeni delovi zidova često se obrađuju smesom od 500 ml vode i dve kašičice ulja čajevca. Rastvor se nanosi raspršivačem na određeni deo, koji se zatim obrađuje nekoliko puta.
* Pomešajte 100 g plavog kamena sa 10 l vode. Gotov rastvor nanesite na zid raspršivačem.
* Plesnjive gljivice pouzdano uklanja sledeće sredstvo: 0,9 kg boraksa, 0,4 kg borne kiseline i 1,4 l sirćeta (sve rastvorite u 10 l vode). Rastvor zagrejte na 50 do 70 stepeni Celzijusa, a zatim ga raspršite po oštećenoj površini.
NAPOMENA: Nabrojane metode pomoći će vam da se rešite plesni koja se pojavila usled poplave, loše ventilacije ili hladnoće. U drugim slučajevima potrebne su radikalnije mere.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com