Ruski narodni recepti protiv tamnih kolutova oko očiju

by | 08.08.2017

Ključne su tri stvari: treba više da se smejete, dobro da se naspavate i pravilno se hranite. Sveže voće i povrće pomaže da se rešite kesica ispod očiju i neželjenih podočnjaka. Ono je dobro i za unutrašnju i za spoljašnju primenu. Evo nekoliko preporuka ruskih stručnjaka:
• Odličan rezultat daje maska za kapke od lišća prethodno izgnječenog peršuna ili nane. Uzmite šaku lišća, sitno, iseckajte i stavite ga na kapke, a odozgo prekrijte oči tamponom od vate ili vlažnom gazom. Za 15 minuta isperite masku hladnom vodom.
• Dobra je smesa od bademovog ulja i meda, koju treba staviti svako veče pre spavanjam na predeo kapaka. Uočićete primetno poboljšanje već za dve do tri nedelje.
Kesice od čaja priznato su sredstvo u borbi s tamnim krugovima ispod očiju. Za ovo je potrebno u frižideru ohladiti iskorišćene kesice čaja (najbolje zelenog) i staviti po jednu na svaki kapak na 10-15 minuta.
• Dobro pomaže kompresa od čaja od žalfije, koja se pravi pre spavanja. Kašičicu suve žalfije prelijte sa 100 ml vruće vode, poklopite i ostavite da se ohladi 15 minuta. Jedan deo čaja stavite u frižider, a drugi koristite za obloge (dva puta po 10 minuta). Zatim uklonite tampone od vate s lica i bez ispiranja idite na spavanje. Deo iz frižidera možete upotrebiti ujutro.

Foto: Guliver/Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com