Kako se izboriti sa infekcijama i alergijama?

by | 12.03.2021

Prelazak iz zime u proleće je period godine koji je često praćen pojavom respiratornih infekcija i alergijskih reakcija. U ovom periodu intenziviraju se simptomi i kod osoba koje imaju astmu i hroničnu opstruktivnu bolest pluća. I infekcije i alergije u svojoj osnovi imaju zapaljenske procese koji se javljaju na nivou različitih organa, pa ne čudi što lekari često u ovim stanjima preporučuju i primenu lekova koji deluju protivupalno.

Postoji veliki broj antiinflamatornih lekova za kojima često posežemo ne razmišljajući o potencijalnim neželjenim efektima koji prate previše čestu upotrebu ove vrste farmaceutskih proizvoda. Zato danas pažnju posvećujemo jednoj bezbednijoj opciji, enzimu koji je pokazao izuzetnu efikasnost u svim stanjima u čijoj se osnovi nalazi zapaljenje. Serapeptaza je veoma jak proteolitički enzim koji ima višestruka pozitivna dejstva kada se primenjuje u cilju prevencije nastanka respiratornih infekcija, kao i u tretmanu svih upala koje se javljaju na nivou respiratornog trakta – to su upala sinusa, grla, ždrela, ali i bronhitis i bronhijalna astma. Enzim serapeptaza blokira oslobađanje medijatora zapaljenja kao što su bradikinin i histamin, čime se ublažava zapaljenska reakcija u obolelom tkivu. Na ovaj način poboljšava se mikrocirkulacija, smanjuju edemi i posledično se smanjuje bol. Dijapazon indikacija u kojima se koristi serapeptaza izuzetno je širok, a sve zahvaljujući specifičnom mehanizmu delovanja i visokoj efikasnosti. Zbog jakog mukolitičkog efekta, serapeptaza će veoma brzo razvodniti i rastvoriti mukus, šlajm i sekret i na taj način pomoći u njihovoj eliminaciji.

Ukoliko ova stanja iziskuju upotrebu antibiotika, poželjno je uz terapiju antibioticima dodati i serapeptazu jer su im mehanizmi delovanja različiti, a efekti se upotpunjuju. Pored toga, serapeptaza poboljšava dejstvo antibiotika jer razlaže biofilm koji stvaraju bakterije da bi se grupisale, ishranile i branile. Na taj način serapeptaza omogućava antibiotiku da u većoj koncentraciji dođe do mesta delovanja, odnosno do same bakterije, čime se znatno povećava efikasnost antibiotika.

Kompanija Innventa pharm u svojoj paleti ima dva proizvoda koji sadrže enzim serapeptazu kao aktivnu komponentu. To su Serapinn® i Serapinn® Forte.

Serapeptaza je vrlo potentan, ali i osetljiv enzim, koji bi oslobađanjem u želucu mogao da izazove velike gastrične tegobe, a, s druge strane, želudačna kiselina razgradila bi serapeptazu, tako da bi i terapijski efekat bio vrlo upitan. Iz tog razloga kompanija Innventa je u svojim proizvodima serapeptazu pakovala u inovativne DR capsule biljnog porekla koje su dizajnirane tako da onemogućavaju spontano otvaranje i oslobađanje aktivne supstance sve dok kapsula sa supstancom ne napusti želudac.

Proizvodi Serapinn® i Serapinn® Forte preporučuju se za primenu kod odraslih i dece od 12. godine. Dovoljno je uzeti samo jednu kapsulu jednom dnevno kako bi se efikasno smanjila upala, redukovali simptomi infekcije i prevenirao nastanak novih problema koji se javljaju na nivou respiratornog trakta.

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com