Osteoporoza ne boli, ali ima bolne posledice

by | 10.03.2020

Svaka treća žena starija od 50 godima ima osteoporozu ili osteopeniju. Kosti postaju porozne i s vremenom gube čvrstinu i elastičnost, što povećava rizik od pojave mikrofraktura i posledičnih preloma kostiju. Zato je važno na vreme krenuti sa prevencijom i lečenjem osteoporoze kako bismo smanjili rizik od nastanka preloma i što duže sačuvali normalnu funkciju kostiju.

Brojne su nefarmakološke mere prevencije osteoporoze: ishrana bogata vitaminom D i kalcijumom, umerena fizička aktivnost, smanjenje telesne mase kako bi se smanjilo opterećenje kostiju i izbegavanje faktora rizika. Ipak, pored svega navedenog, stručnjaci pacijente usmeravaju i prema farmakološkim preparatima koji su dokazano efikasni u prevenciji i lečenju osteoporoze, a mnogo su bezbedniji za dugotrajnu primenu od konvencionalne terapije, pa je i sami pacijenti lakše prihvataju i sprovode.

Farmaceutska kompanija INNventa pharm nudi novo rešenje za ovaj široko rasprostranjen problem i na naše tržište donosi FORTICOLINN®, proizvod koji predstavlja inovaciju u prevenciji i lečenju osteoporoze.

FORTICOLINN® sadrži specifične bioaktivne kolagene peptide i kalcijum. Bioaktivni kolageni peptidi su dobijeni iz hidrolizovanog kolagena goveđeg porekla, doprinose sintezi koštanog matriksa, kao i očuvanju elastičnosti i čvrstine kostiju. Kalcijum je neophodan za održavanje normalne funkcije kostiju i mišića.

FORTICOLINN® se preporučuje ženama u menopauzi, kao samostalna terapija ili dodatak u tretmanu osteopenije i osteoporoze I nakon preloma kostiju, kako bi se ubrzao proces zarastanja i oporavka.

Primena proizvoda je bezbedna i komforna jer je svakog dana potrebno rastvoriti samo jednu kesicu preparata u 200 ml tečnosti (vode ili voćnog soka).

Foto: Thinkstock

Tagovi:

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com