Proširene vene leče 22 spasonosne biljke

by | 22.11.2019

Proširene vene, kao bolest ili estetski nedostatak, jedan su od najčešćih medicinskih problema današnjice koji pogađa izuzetno veliki broj ljudi. Od ovog stanja boluje više od 15% ljudske populacije, od čega čak četiri puta više oboljevaju žene. Pored toga što su estetski neprivlačne, mogu izazvati i ozbiljne zdravstvene probleme – otoke, bol, upalu i svrab.

PROČITAJ VIŠE … U NASTAVKU…

Proširene (varikozne) vene, sa simptomima i komplikacijama, čine najčešće oboljenje krvnih sudova nogu. Do proširenih vena dolazi kada zalisci u venama, koji sprečavaju povratni tok krvi, ne funkcionišu kako treba. Krv zaostaje na pojedinim mestima, tako da se vene i obližnji kapilari šire i otiču, propuštajući krv u okolno tkivo. Mada se mogu pojaviti bilo gde u venskom sistemu čoveka, proširene vene najčešće nastaju u donjim ekstremitetima, a prepoznatljive su po plavičastim prugama, mrežastim mrljama ili čvorovima i mogu biti različite veličine − od malih mrežastih promena, do velikih izbočenih vena koje mogu se mogu pojaviti u jednoj ograničenoj zoni ili zahvatiti čitav venski sistem. Proširene vene, kao oboljenje,  češće je prisutno kod žena koje su više puta rađale, kao i onih u čijoj porodici postoje genetske predispozicije za ovo oboljenje, ali isto tako i u slučajevima nedovoljne fizičke aktivnosti (previše sedenja ili stajanja).

U osnovi svih venskih oboljenja nalazi se oštećenje njihovih zalistaka (valvula) ili poremećaj protoka zbog ugruška, poznatiji kao venska tromboza. Većina populacije koja boluje od venskih oboljenja ne shvata ozbiljnost svog stanja. Značajna učestalost venskih oboljenja (čak 70 % svih oboljenja krvnih sudova kod čoveka čine upravo bolesti vena), nepravilno lečenje, kao i nezadovoljavajući rezultati nakon primene određenih lekova, dovode do odustajanja, što za posledicu može izazvati pojavu invaliditeta i nemogućnosti obavljanja pojedinih profesija, posebno onih koje zahtevaju dugotrajno stajanje. Neke od mera samopomoći za prevenciju i lečenje venskih oboljenja poput šetnje ili hidromasaže mogu samo privremeno da olakšaju tegobe, a u krajnjem slučaju pribegava se operativnoj metodi. Ali, da li je invazivna operacija, kao poslednja instanca zaista neophodna, ukoliko je ovaj ozbiljan zdravstveni problem ipak moguće rešiti prirodnim putem?

Ako bolujete od proširenih vena i imate slabu cirkulaciju krajnje je vreme da nešto promenite, kako biste očuvali zdravlje i kvalitet života. I nipošto nemojte odustajati, jer rešenje postoji, a velikodušno ga daruje priroda. Na tržištu se nakon dugo vremena pojavio preparat koji sinergijom 22 biljke od kojih je sačinjen slobodno možemo reći čini čudo kada je u pitanju venski sistem i efikasno pomaže u prevenciji i terapiji u lečenju proširenih vena.

Dragocenu formulu biljnih kapi „Circular“ možete naručiti telefonom: 011/719-33-62, putem onlajn prodavnice www.koloid.rs ili u svim bolje snabdevenim apotekama.

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com