Sulforafan extra – zdravlje u jednoj kapsuli

by | 27.11.2020

Iako Svetska zdravstvena organizacija preporučuje unošenje 5 porcija voća i povrća dnevno, svi se još borimo da to ostvarimo.

Najnovija svetska naučna istraživanja pokazuju da brokoli ima značajnu ulogu u održavanju zdravstvenog stanja.

Zbog čega brokoli danas zaslužuje status superpovrća?

Sadrži vitamine C i K, kao i one B-grupe, zatim kalijum, gvožđe, magnezijum, cink, brojne druge minerale, vitamine i vlakna.

Ipak, jedno interesantno jedinjenje čini ga toliko moćnim. Zove se SULFORAFAN. Kada se sirovi brokoli žvaće, ili mu se na neki drugi način oštete ćelije, on oslobađa enzim koji se naziva mirozinaza. Mirozinaza pretvara glukorafanin u aktivni sulforafan. Imajući u vidu da se kuvanjem brokolija uništava ovaj važan enzim i ne dolazi do formiranja sulforafana, brokoli je najzdraviji ako se konzumira sirov.

Znamo da je brokoli zdrav, ali sulforafan je ono što ga zaista čini takvim.

Ekstrakt brokolija bogat sulforafanom može vam pomoći prilikom sledećih stanja i bolesti:

  1. Prevencija razvoja kancera – 30–40% kancera može se izbeći pravilnom ishranom i načinom života, a sulforafan doprinosi zaštiti vaših ćelija. Kliničke studije su u toku, rezultati obećavaju, naročito kad je reč o kanceru prostate.
  2. Snižavanje LDL (lošeg) holesterola i krvnog pristiska – sulforafan deluje kardioprotektivno i sprečava razvoj ateroskleroze, glavnog krivca za infarkt miokarda i moždani udar.
  3. Poboljšana kontrola šećera u krvi
  4. Zaštita kože od štetnog UV zračenja
  5. Ublažava simptome autizma (poboljšava socijalnu interakciju i verbalnu komunikaciju)
  6. Poboljšava funkciju jetre
  7. Pokazuje snažna antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva
  8. Štiti od aero-zagađenja
  9. Smanjuje zapaljenske procese
  10. Deluje neuroprotektivno (lako prolazi krvno-moždanu barijeru i ispoljava zaštitnu funkciju u slučaju neuroloških i neurodegenerativnih oboljenja)

Ukoliko ne stižete da unesete bar 1,2 kg sirovog brokolija dnevno, ako želite da sprečite razvoj teških oboljenja, zaštitite sebe i svoje bližnje, onda vam nudimo rešenje: Sulforafan extra je dijetetski proizvod koji obezbeđuje dnevnu dozu sulforafana u samo jednoj kapsuli!

Registrovan je u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i pogodan je za sve odrasle osobe koje žele da ostanu zdrave i da poboljšaju svoje zdravstveno stanje.

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com