ŽENSKA GRBICA: Estetski ili zdravstveni problem?

by | 16.08.2019
ženska grbica

Statistika pokazuje da svaka treća žena ima grbicu na vrhu leđa, takozvanu žensku grbicu. Da li je to estetski problem ili ima mnogo više povoda za brigu? Je li to nešto što muči samo žene starije od 40 godina ili je sve češća pojava i kod mlađih žena i devojaka – pitali smo atlasologa i izumutelja HumanUP metoda, dobitnika balkanske nagrade za inovaciju Predraga Đorđevića.

Lepota tela zavisi od simetrije tela. To je poznato od pamtiveka, ali se dosad nije znalo da se telo uvrće zbog izmeštenog prvog pršljena ispod glave – atlasa. Usled izmeštenosti atlasa težište glave nije na mestu, pa nam dejstvo gravitacije krivi telo i kičmu.

Skelet je asimetričan u svim pravcima, a mišići i organi okačeni su o kosti, pa se zbog toga ne nalaze u optimalnim pozicijama. Simetrija tela bila je i ostala najvažnija, a zbog našeg uspravnog stava i izmeštenog atlasa, asimetrija je svojstvena samo ljudima. Da bi senzori za ravnotežu u srednjem uhu ostali u horizontalnom položaju, glava se ispravlja, ali se zato čitavo telo uvrće i krivi.

Zbog toga tokom odrastanja počinju estetski i zdravstveni problemi. Izgled tela devojčica i dečaka je sličan, a razlika nastaje tokom puberteta jer se zbog težine grudi devojkama menja statika. Neke su ponosne, a neke se stide pa se pogrbe.

Da zbog dejstva gravitacije telo ne bi bilo pognuto, karlica se spontano postavlja ka napred, a glava ka nazad. Tokom ovog prelaza oseća se bol u vratnom delu i donjem delu leđa. Taj bol se pojačava, pa se javlja na drugom mestu, jer se kičma sve više krivi dok hodamo ili stojimo.

Promena oblika kičme nastavlja se dok ležimo na luksuznim jastucima ili dremamo na kauču s ogromnim tvrdim jastukom. A glavu još više guramo napred dok gledamo TV ili u naš pametni telefon. Tako dozvoljavamo gravitaciji da vrši dupli, pa čak i trostruki pritisak na našu glavu. Zato se grbica još brže povećava.

Jedna od tri žene ima grbicu na vrhu leđa. A šta je s novom generacijom, koja ne ispušta telefon iz ruku? Da li i njih čeka ista sudbina ili im je grbica još u mladosti neizbežna?

Njih čeka gora sudbina, i to se već uveliko dešava. Mlađi su bolesniji od starijih. Kod žena se smatra da je grbica samo estetski problem. Većini možda i jeste samo estetski problem, jer ne povezuju simptome s grbicom. Zbog nagnutosti atlasa, težište glave je ispred tela, što povećava dejstvo gravitacije, pa se glava brže naginje. Naše loše navike ne idu nam u korist, pa se s vremenom sve više povećava krivina vratnog dela kičme.

Ova krivina, između ostalog, narušava protok signala ka štitastoj žlezdi. Preventivne kontrole pokazuju da je TSH u granicama normale, ali štitnjača ne funkcioniše normalno. Najčešći simptomi su: trnjenje prstiju na rukama, bolovi u vratu, glavobolje, migrene, smanjena cirkulacija, gojaznost, nesanica, loša koncentracija, loš kvalitet noktiju i kose, kao i promene na koži, koja postaje suva i dehidrirana.

Shvatili smo kako nastaje grbica na vrhu leđa, a objasnite nam kako se smanjuje posle nameštanja atlasa.

HumanUP metodom otklanjaju se sve vrste izmeštenosti, a najlakše nagnutost. Od tog trenutka težište glave je na svom mestu. Dok stojimo, hodamo ili sedimo, glava se uporno vraća na anatomsko mesto, pa se vratna krivina i grbica smanjuju. A smanjuju se i nabori na koži vrata i podvaljak. Devojke, obratite pažnju – uvek je bolje sprečiti nego lečiti. Imate jednostavno i svima dostupno rešenje: namestite atlas, kako biste i u osamdesetim bile zdrave i zgodne.

Posle tretmana kod žena proces zatezanja kože traje nekoliko meseci, a kod bakica neku godinu. One češće dolaze na tretman. Prirodna potreba za lepšim izledom ne zastareva.

Nakon nameštanja atlasa težište glave je na svom mestu – to znači da je, zbog prethodne pozicije, sada pomereno nazad, grudni koš se uzdiže, pa ženama grudi izgledaju veće, a stomak se smanjuje. Pored izgleda, zbog boljeg rasporeda organa želudac bolje vari, pa se naše članice hvale da imaju više energije. Oblik vratnog dela kičme se poboljšava i signali ka štitastoj žlezdi lakše prolaze, pa ona počinje da funkcioniše normalno, bez lečenja, a bez dijete se smanjuje telesna težina.

Atlas treba da nameste i devojke ili žene koje nemaju grbicu. Prema rezultatima iz prakse, ženama bez grbice štitasta žlezda normalno funkcioniše, ali imaju nepravilan oblik kičme u predelu stomaka, pa pored tih pršljenova ne prolaze svi signali ka organima za varenje, jajnicima i materici. Ova smanjena signalizacija na podmukao način utiče na pomenute organe i smanjenje plodnosti. Zato i njih pozivamo da nam se pridruže i nameste atlas kako bi dobile mogućnost rađanja zdravih beba.

Iz Srbije ću pokrenuti svetsku kampanju smanjenja grbice nameštanjem atlasa HumanUP metodom. Pre tretmana gravitacija je neprijatelj, a posle nameštanja najveći prijatelj, jer ispravlja i oporavlja telo. Udruženje «Preporod» nudi vam najvećeg estetskog i zdravstvenog neprijatelja za prijatelja. Zgrabite šansu i postanite član udruženja lepih, vitkih i zdravih.

Osnivač Udruženja «Preporod» poziva vas da nam se pridružite. Kad se učlanite – uživajte s gravitacijom kao s prijateljem žena.

KONTAKT:
064/25-063-16
www.preporod.org
Fejsbuk: @udruzenje.preporod

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com