Feng šui kupatilo: Sedam saveta koji će obezbediti dobru energiju i zdravlje

by | 06.02.2024
Feng šui kupatilo: Sedam saveta koji će obezbediti dobru energiju i zdravlje

Feng šui kupatilo je veoma traženo u današnjem užurbanom načinu života. Svi traže način da se opuste, a to vam ova drevna veština može da omogući. Neka vas naši preglozi inspirišu da sredite ovu prostoriju.

 

Feng šui je razumevanje prirode i održavanje ravnoteže između ljudi, životnih prostora i prirode. Da bi se održala ravnoteža, ova drevna kineska umetnost savetuje da se predmeti, sobe i ljudsko biće rasporede u dobroj harmoniji.

Feng šui kupatilo je više od uređenja prostorije

U vašem domu postoji gomila različitih načina na koje možete pratiti feng šui principe. Kao oaza mira i opuštanja, vaše kupatilo bi moglo biti prvi korak da uronite u svet feng šuija. Evo feng šui saveta za kupatilo.

Feng šui kupatilo: Pažljivo birajte boje

Svetle boje drveta na kupatilskim ormarićima i kremasto beli zidovi su tipični za feng šui kupatila. Međutim, postoje mnoge druge alternative. Na primer, svetloplava i neki zelenkasti i tirkizni tonovi savršeni su u feng šui kupatilu jer se boje inspirisane vodom veoma često preferiraju u feng šui kupatilima.

Svetle pastelne boje su takođe važne u principima feng šuija. Stoga, ako želite da idete sa crvenom stranom palete, možete preferirati boju breskve sa nekim žutim ili belim nijansama. Prelazak sa oštrih boja na svetle i pastele učiniće vaše kupatilo više feng šui tipom.

Poželjno je prirodno svetlo

Tehnologija unutrašnjeg osvetljenja je mnogo poboljšana zahvaljujući naprednoj tehnologiji, a danas na tržištu postoji mnogo alternativa za osvetljenje. Bez obzira na to, ništa se ne može porediti sa prirodnom sunčevom svetlošću u kupatilu za feng šui. Prirodno svetlo daje zdravlje i energiju. Takođe, prirodna sunčeva svetlost u feng šui kupatilu izgleda privlačnije i opuštajuće.

Ako imate prozor u kupatilu, to je odlična stva. Ako imate mogućnosti, zamenite svoj stari mali prozor velikim prozorom koji će pustiti sunce u vaše kupatilo, pružiti vam pogled spolja i svež vazduh iznutra. Ako ste zabrinuti za privatnost, sada postoje lepe tehnologije stakla i prozora da biste se osećali ugodnije.

Stavite sveće

Sveće su jedan od najpopularnijih „lekova“ u feng šuiju. Kupatila su uglavnom inspirisana vodom, a dodavanjem malo vatre obezbeđuje se dobra balansirajuća energija u vašem kupatilu. Energija uključuje osećaj svetosti, strasti, kreativnosti i živahnosti. Naravno, postoje neke stvari koje treba razmotriti pre nego što stavite sveće u kupatilo.

Na primer, trebalo bi da izaberete kvalitetne sveće, na primer od pčelinjeg voska kako biste poboljšali kvalitet vazduha u unutrašnjosti. Takođe, važno je odabrati sveće sa pravim bojama. Trebalo bi da ih uparite sa zidovima i ormarićima kupatila. Čak i svijećnjaci mogu biti od velike važnosti za feng šui kupatilo.

Obezbedite prostor za biljke

Feng šui kupatilo nije kompletno bez biljaka. Iako su mnoge biljke dostupne, neke određene biljke su u trendu za feng šui.

Prema feng šui principima, biljke donose sreću, zdravlje i bogatstvo. Ako su postavljeni strateški, mogu pomoći protoku pozitivne energije u vašem kupatilu. Međutim, najbolje bi bilo da i dalje koristite biljke uzimajući u obzir ukupnu boju i dekoraciju kupatila. Ne bi trebalo da budu previše i previše šarene.

Feng šui kupatilo: Budite oprezni sa ogledalima

Ogledalo je generalno povezano sa elementom voda, koji može da rasprši energiju u okolni prostor. U kupatilima je obično gust promet tokom dana, a energija u kupatilima je negativna zbog naših aktivnosti.

Kada odlučite da stavite ogledalo u svoje kupatilo, pazite da ga ne postavljate preko vrata kupatila.  Takođe, postavljanje ogledala okrenutog ka toaletu može ojačati negativnu energiju tamo i biti čudno za mnoge ljude. Konačno, trebalo bi da razmotrite i stil i boju okvira ogledala pre nego što ga stavite u svoje kupatilo.

Uklonite nered

Sve što je protiv feng šui uređenja, čak i određena dekoracija može se smatrati neredom. Nered je jedan od najvećih uzroka nemira i sukoba i fizički i psihički. Vaša kuća nikada nije mirna kada je okolo toliko nereda, a vaše kupatilo nije izuzetak.

U stvari, problem sa neredom počinje negiranjem njegovog postojanja. Osećate se nemirno kod kuće iako ste je upravo očistili. Prihvatanje nereda kao nereda je prvi veliki korak u rešavanju problema.

Sledeći korak je kategorizacija stvari u kupatilu. Možete zadržati najvažnije stvari, donirati one u dobrom stanju i baciti stvari koje vama ili bilo kojoj drugoj osobi više ne bi bile potrebne.

Redovno dubinsko čišćenje

Feng šui pridaje veliku važnost čišćenju. Zato kupatilo treba redovno čistiti. Energija je zarobljena u dubokim prljavim delovima na mestu i blokira protok pozitivne energije, što otkriva osećaj zaglavljenosti u životu.

Prljavštinu i prašinu na ptostirkama, podu, prozorskim daskama i naravno  treba redovno čistiti. Osim redovnog čišćenja, možete zakazati i veliko sezonsko čišćenje kako biste se oslobodili negativne energije i pojačali pozitivnu energiju.

ake1150sb / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com