Feng šui zvončići: Kako ih izabrati i postaviti da bi privukli sreću u dom?

by | 17.05.2024
Feng šui zvončići: Kako ih izabrati i postaviti da bi privukli sreću u dom?

Sva energija je vibracija, uključujući zvuk, posebno zvuk koji stvaraju zvončići. Ove zvučne vibracije mogu biti lek ili magnet za sreću u feng šuiju.

Postoji nekoliko osnovnih principa koji će vam pomoći da poboljšate snagu feng šui zvona vetra kako biste uneli pozitivan či u svoj život.

Zvončići u fen šuiju

Zvončići napravljeni od pet elemenata pojačavaju svaki element. Na primer, metali zvončići pojačavaju energiju jasnoće, svežine i uspeha u novim poduhvatima. Drveni zvončići utiču na zdravlje, vitalnost i novi rast i povećavaju bogatstvo i zahvalnost. Materijal i lokacija rade zajedno. Možete koristiti ovu bagua mapu za postavljanje, na primer:

 • Stavite bambusove ili drvene šipke u zdravstveni ili porodični sektor.
 • Privucite bogatstvo pomoću zvončića u sektoru bogatstva i prosperiteta.
 • Metali svake vrste su korisni za dobrobit u sektoru kreativnosti i dece.
 • Postavite metalne zvončiće u sektor putovanja.

Kako odabrati feng šui zvončiće?

Feng šui metalni zvončići

Boje štapova, kapica i njihovih povezujućih žica, manje su važne od toga gde okačite zvončiće. Nemojte ulagati previše energije u te detalje.

Bakarne cevi, kapice školjke, glina, staklo i bambus stvaraju jedinstvene zvuke, od kojih je svaki prijatan na svoj način i svaki je efikasan energizator. Intuicija i zdrav razum su najbolji način da odaberete pravi ton. Zvuk zvona vetra koji vam se ne sviđa će izbrisati svaku pozitivnu či energiju za koju ste se nadali da ćete generisati.

 • Duboka metalna rezonanca može izazvati zaštitu u velikom dvorištu, ali može uznemiriti vaše komšije na balkonu stambenog kompleksa.
 • Tiho zveckanje školjki unutar vrata uzburkava unutrašnji prostor i usporava nalet energije tako da u kuću ulazi u toku, a ne u poplavi.
 • Prigušeni zveket bambusa tiho štiti vaš dom.
 • Nemojte grupirati zvukove vetra sve u jednom prostoru, inače će se pretvoriti u konkurentsku buku.

Broj štapića na zvončićima

feng šui zvončići bambus

Zapamtite, ne postoje stroga pravila feng šuija za korišćenje zvona za vetar, ali iskoristite mudrost broja kada birate broj štapova. Generalno, neparni brojevi su jang, a parni brojevi su jin.

 • Tri i više od tri (šest, devet) sadrže bogatstvo, postignuće i energiju karijere.
 • Četiri je jak temelj i sigurnost.
 • Pet označava svih pet elemenata i predstavlja dinamičku promenu (na dobar način).
 • Sedam proširuje i produbljuje samospoznaju.
 • Osam podstiče prosperitetan rast, uspeh i stalno obilje.

Kada volite neku vrstu zvona za vetar, ali niste sigurni u broj štapova za odabir, testirajte nekoliko zvona istog stila tako što ćete udariti štapove klepetom da čujete kombinaciju tonova koja zvuči ispravno. Kada odaberete materijale i broj štapića, važno je da znate u koji sektor treba da postavite da biste aktivirali dobar feng šui.

Na koja mesta se postavljaju zvončići?

Zvončići mogu poboljšati energiju  u domu ili kancelariji, odbiti štetne energije kao što su otrovne strele uperene u vašu kuću i stvoriti prijatnu oazu umetnosti i zvuka za oživljavanje bašte, ulaza ili unutrašnje sobe ili prolaza. U idealnom slučaju, vetar bi trebalo da aktivira zvonce, tako da biste ih postavili napolje gde mogu da uhvate povetarac.

 • Zvonićići postavljeni na ulazu u kuću može signalizirati kretanje posetilaca (ili uljeza) i cirkulisati više energije u ovim važnim „ustima čija“. Ovaj blagotvorni energetski poremećaj ima isti efekat kao i mali vodeni element, poput fontane.
 • Okačite metalno zvono iznad podnožja stepeništa koje je okrenuto prema ulaznim vratima kako biste sprečili da pozitivna energija juri niz stepenice i izađe kroz vrata.
 • Odbijte štetnu energiju od otrovnih strela (nadolazeći saobraćaj, oštri uglovi) koje prete vašem domu pomoću jednog ili više jang (neparnih) štapića zvončića okačenih izvan kuće.
 • Zvončići na vratima ili prolazu između kuhinje i kupatila, ili ulazna vrata poravnata sa zadnjim vratima, ometaju odliv energije i sprečavaju vašu sreću da pojuri ili ne odleti.
 • Nikada nemojte kačiti zvonćiće direktno iznad glave u radnom prostoru, trpezarijskom stolu, prostoru za sedenje ili krevetu. Ta energija iznad je nezdrava i može izazvati mentalnu konfuziju , bolesti ili glavobolje.
 • Koristite zvončiće da raznesete lepljivu energiju – mesta gde se nered uvek akumulira.

Uvek ih okačite za pričvršćeni ili priloženi O prsten ili kuku. Ako dodate lanac ili kanap O-prstenu da biste niže okačili zvnočiće – poremetićete ravnotežu. To destabilizuje zvončić i čini ga klimavim.

Moć vetra

U feng šuiju, zvončići vetra aktiviraju stagnirajuća područja u kojima je či zaglavljen difuzijom stare prikupljene energije i unosom nove zdrave energije. Svaki zvuk vetra ima svoju ličnost i deluje drugačije da utiče na okolni či.

Zvončici vetra su među najugodnijim feng šui lekovima i poboljšanjima. Oni koriste drevno kinesko obožavanje zvuka, jer je pre mnogo hiljada godina samo članovima kraljevske porodice i gostujućim dostojanstvenicima bio dozvoljen nebeski luksuz muzičke zabave pomoću zvončića. Ta sveta energija se prevodi u neizrečenu moć zvona da uhvati vetar, upregne njegovu moć i stavi je u službu višeg dobra: vašeg zadovoljstva, prosperiteta i sreće.

suken; Hreni; hawk111 / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com