Kristali koji mogu da pomognu u ublažavanju simptoma alergije

by | 10.05.2024
Kristali koji mogu da pomognu u ublažavanju simptoma alergije

Da li znate da pojedini kristali mogu da donesu neke zdravstvene benefite, pa i u slučaju alergije? Otkrijte o kojim kamenčićima se radi i na koji način se koriste.

Alergija je reakcija tela na spoljašnje iritanse, koja izaziva osip, kašalj, kijanje, jer imuni sistem ne može da se nosi sa odbranom. Kristeloterapeuti smatraju da određeni kamenčići mogu da pomognu.

Kristali ublažavaju simptome alergije

Imajte na umu da je kristaloterapija pomoćno sredstvo i da mogu da poboljšaju efekat lekova. To znači da u slučaju alergije prvenstveno treba da konskultujete lekara. Nelečene alergije, mogu dovesti do komplikacija, pa i do astme. Zato je ne treba zanemarivati.

Kristali koji povećavaju otpornost tela na alergene

Ovo su neki od kamenčića za koje se smatra da mogu da pomognu u ublažavanju simptoma alergije. Čitajte dalje da saznate o kojim kamenčićima se radi:

Akvamarin: Prsten sa ovim mineralom savršeno poboljšava stanje kože, ublažava crvenilo i svrab.

Ahat: Crni ahat u obliku amajlije ili nakita idealan je za sve vrste alergija.  Vrstu nakita treba birati na osnovu delova tela koji često pate.

Amazonit: Nakit od ovog kamena ublažava iritacije kože. Poboljšava svoj izgled.

Ćilibar: Ako kamen nosite tako da dođe u kontakt sa kožom, možete se rešiti dermatoloških problema. Osip i alergije prestaju da muče one koji nose prstenje ili priveske od ćilibara.

Šungit: Kristaloterapeuti savetuju infuziju vode sa šungitom. Da bi se to uradilo, kamenje (300 g) se stavlja u staklenu ili emajliranu posudu i puni prečišćenom vodom (3 l). Ostavi se da odstoji tri dana. Nakon ovoga, pogodan je za piće ili kuvanje tri dana. Ova voda savršeno neutrališe sve vrste alergijskih reakcija.

Granat: Kristaloterapeuti obično preporučuju nošenje narukvica od granata za osobe koje pate od alergija.

Aventurin: Stalni kontakt sa mineralom omogućava vam da se postepeno oslobodite kožnih bolesti, a oblik kamena nije važan – to mogu biti masivne narukvice, minđuše sa aventurinom ili privesci.

Kuncit: Redovnim nošenjem amajlije omekšava manifestacije alergija tako da je u kontaktu sa telom.

Malahit: Leči kožne bolesti, posebno alergijski osip. Najbolje je obrisati pogođena područja mineralnim čipovima, ali možete koristiti i običan kristal. Ovo će ukloniti svrab, crvenilo i osip.

Sunčev kamen: Nošenje nosivog proizvoda jača imuni sistem i smanjuje manifestacije alergija. Svrab i upala se ublažavaju nanošenjem kamenčića na problematično mesto.

Tetiana Rozvodovska / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com