KAMENJE ZA ZDRAV DOM

by | 09.11.2017

Odavno se zna da kamenje može neutralisati neka štetna zračenja po čoveka, a takođe očistiti i harmonizovati okruženje. Nosimo nakit od kamenja koje nas štiti i leči, ali ono može i više od toga – da zaštiti naš dom, održavajući energetsku ravnotežu u atmosferi i pomažući da ukućani sačuvaju zdravlje i odbrane se od neprilika

Viktorija Vladimirovna Krimska, litoterapeut

NAJJAČA TROJKA
Koje je kamenje najbolja zaštita za dom?
1. KREMEN je najjači zaštitnik doma. On odlično podstiče energiju u stanu i tera neprilike, a domaćine štiti od bolesti i umora. Kako biste iskoristili snagu ovog kamena, u svaki ugao sobe stavite po komadić kremena, a na svaka tri meseca zamenite ga novim, kako biste dali odmor kamenju koje vas je dotad štitilo. Da bi kamen „odmorio“, držite ga jedan dan na suncu, ali ga ni u kom slučaju ne stavljajte u vodu – to može „ubiti“ kamen.
2. MERMER ima sposobnost da upije u sebe svu mrtvu energiju. Zbog toga se nadgrobni spomenici i prave od mermera, ali on je koristan i živima – skida negativnu energiju s čoveka. Korisno je imati u kući mermerni prag ili ploču na koju se može stati s obe noge – to treba da praktikujete svakodnevno po nekoliko minuta.
3. GRANIT štiti ukućane od urokljivih očiju i loših želja. Osim toga, ima sposobnost ne samo da upije u sebe negativnu energiju već i da je pretvori u pozitivnu. Kako bi vam granit verno i dobro služio, potrebno je da ga barem jednom u dve nedelje operete protočnom vodom i ujutru ga stavite na sunce. Samo ga ne ostavljajte napolju zimi, budući da ovaj kamen ne voli nagle promene temperature.

UPOZNAJTE SE S KRISTALIMA

„Druze“ su grupe slobodnih kristala nastale u pukotinama i šupljinama stena. Pritom, slobodni deo „druza“ je mnogostran – imaju i po nekoliko desetina uglova i ravnih površina.
Kristali zaista mogu postati naši prijatelji jer imaju sposobnost da prostor dovedu u apsolutnu harmoniju. Dom odlično štite gorski kristal, ametist, kvarc i drugi:
* Ametist uspešno čisti unutrašnjost doma od stalnih negativnih uticaja. Najbolje je da se ne drži u kutijama već na otvorenim mestima. Korisno je staviti ametist pored kompjutera, budući da neutralizuje štetna zračenja.
* Gorski kristal poboljšava pamćenje i govor.
* Lazurit jača porodične i prijateljske odnose i pomaže u borbi s nesanicom.
* Hematit normalizuje pritisak i jača mušku potenciju.
* Selenit neutralizuje geopatogene zone. Najbolje mesto za ovaj kristal jeste daska na prozoru unutar doma.
* Oniks, čaroit, kvarc zadržavaju prijateljsku, pozitivnu i veselu atmosferu u porodici.
* Citrin donosi ukućanima uspeh u poslu.

RITUAL ZA KAMEN SNAGE: KAKO TO RADE RUSI
Rusi koji se bave litoterapijom odavno praktikuju rituale s kamenjem radi zaštite doma. Za to im je potreban manji kristal, a obavljaju u prirodi. Iscrtaju kristalom magični krug i sednu u sredinu direktno na zemlju. Držeći kamen u rukama, u mislima prave u njemu „energetski tok“. Gledaju u kamen i ne trepću, kao da mu daju svu svoju snagu, te jedva čujno govore: „Kamenu snage, ogradi od zla. Pošalji ga u zemlju, pošalji ga u nebo. Pošalji ga u vatru, pošalji ga u vodu. Kamenu snage, zaštiti moj dom.“ Posle taj „začarani“ kamen sakriju negde u kući kako ga niko ne bi pronašao i uzeo u ruku, a još bolje – ako imaju dvorište, zakopaju ga ispod praga. Veruju da će od tog momenta kamen štititi dom i njegove ukućane od požara, lopova i drugih neprijatnosti.

FENG-ŠUI TAJNE
Svoju namenu kamenje je našlo i u kineskoj veštini feng-šui. Tako, radi suprotstavljanja lošoj energiji i prevazilaženja prepreka za napredak preporučuje se upotreba crvenog dragog kamena, koji se zavije u komadić crvene ili žute tkanine. Potrebno ga je zakopati u jugozapadni ili severoistočni ugao dvorišta, a ako nemate gde da ga zakopate – jednostavno ga stavite u staklenu posudu i držite u jugozapadnom ili severoistočnom uglu doma. A za ispunjenje želja preporučuje se nošenje nakita od kristala.

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com