Moćna toplina ćilibara

by | 19.02.2018

Ovaj komad okamenjene smole, koji se formirao milionima godina, ujedno je i ukras i lek za mnoge bolesti – od bronhijalne astme, preko problema sa štitnom žlezdom, pa sve do malignih tumora. Za neke je to pravi zaštitnik, te ga zato nikad ne skidaju, a zauzvrat moraju pažljivo da se odnose prema njemu

Viktorija Vladimirovna Krimskaja, litoterapeut

U prošlosti se smatralo da nema bolesti koju ćilibar ne može da izleči. Usitnjen se koristio za trljanje zuba radi sjaja, beline i čistoće. A lekovitom vodom od ćilibara lečili su bolesti želuca. Smatra se da ovaj magični komad okamenjene smole pruža osećaj sigurnosti i unutrašnje topline. Takođe, ukoliko redovno meditirate s ćilibarom, on će vam vratiti radost i dobro raspoloženje.
Ćilibar se formirao milionima godina, zato je energija ovog kamena neverovatno moćna. I njegova jedinstvena bioenergetska svojstva to potvrđuju – emituje lekovitu toplotu, koja se može osetiti u vidu jedva primetnog peckanja na vrhovima prstiju – ako ga dodirnete.
Istraživanja su pokazala da lečenje ćilibarom daje rezultate, pa je ono aktuelno i danas. Glavna aktivna supstanca jeste ćilibarna kiselina, koja stimuliše rad creva, štitne žlezde, smanjuje stres i umor, a na ćelijskom nivou usporava starenje kože.

Šta sve leči ćilibar

* Minđuše i ogrlice od ćilibara štite od prehlade i pomažu da brže ozdravite od gripa.
* Privesci od ćilibara nose se oko vrata kako bi se sprečili napadi bronhijalne astme, a u predelu solarnog pleksusa za prevenciju bolesti srca.
* Ćilibar stavljen na dečji krevetac normalizuje bebin san.
* Ogrlica od ćilibara čisti organizam od toksina.
* Nakit od ovog kamena poboljšava raspoloženje kod meteoropata.
* Kamen zagrejan među dlanovima i stavljen na slepoočnice leči glavobolju.
* Ogrlice i perle nose se protiv migrene.
* Perle ili broševi od nepoliranog ćilibara pomažu u lečenju štitne žlezde.
* Ćilibar inhibira rast malignih tumora (pokazali su eksperimenti) – tumor se, jednostavno, pretvara u grupu mrtvih ćelija, koje se postepeno resorbuju.
* Narukvica od ćilibara ili prišiveni kamenčići na odeći koriste se protiv reumatskih bolova.
* Bilo koji nakit od neobrađenog ćilibara primenjuje se za lečenje bolesti gastrointestinalnog trakta te infekcija respiratornog trakta.
* Ćilibar leči hronični umor.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Tagovi:

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com