Pročitajte „bolne tačke“ na dlanovima!

by | 11.08.2017

Dijagnostičke tačke na dlanovima pomažu da se „ulove“ mnoge bolesti u početnoj fazi
Istočnjački lekari, prvenstveno oni ruski i kineski, smatraju, da osećaj bola pri pritisku na određene delove dlana svedoči o odstupanju od norme u radu unutrašnjih organa.

Mesto između druge i treće falange (deo prsta razdvojen zglobom, počevši odozgo) na domalom prstu i kažiprstu predstavlja projekciju kolenih zglobova. Ako pri pritisku na ovu tačku osećate bol, onda će vam možda u skoroj budućnosti upravo kolena doneti neprijatnosti. A ukoliko vas zglobovi već bole, odmah se obratite lekaru.

Palac na desnoj ruci odgovoran je za desno plućno krilo, a na levoj – za levo. Ne treba da ignorišete bol i utrnulost u ovoj oblasti.
Palac i tačka u njegovom korenu na dlanu zone su disajnog sistema. Tačka u korenu palca sa strane nadlanice predstavlja oblast srca. Ako vam stiskanje ove tačke prstima druge ruke izaziva bol, obratite se kardiologu, jer moguće je da vas organizam upozorava na početak ishemijske (koronarne) bolesti srca.

PROČITAJTE I…ŠTA NAM GOVORE DLANOVI?

Brežuljak između domalog i srednjeg prsta odgovoran je za
stanje urogenitalnog sistema. Ako tamo osećate bol, obratite se urologu ili ginekologu.
Centar dlana pokazuje čovekovo psihičko zdravlje. Ako vas zaboli kad pritisnete to mesto, onda ste stalno pod stresom.
Deo pored korena šake ispod malog prsta, otprilike u donjoj trećini dlana, projekcija je žučne kese. Ukoliko u ovoj zoni osećate bol, proverite žučnu kesu.

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com