Talismani za žensku snagu

Tirkiz za ljubav, smaragd za lepotu, spinel za strast... Pomažemo vam da pronađete svoju amajliju

by | 13.05.2022
kamen smaragd

U savremenom svetu odavno smo navikli na to da su žene obrazovane, potpuno samostalne, kao i da zauzimaju rukovodeće pozicije. Ali, ma koliko bile uspešne na socijalnom i ekonomskom planu, za njih porodica i ljubav imaju iste vrednosti kao i za njihove prabake. A naše prabake su se za povećanje ženske snage i privlačnosti, za porodičnu sreću i zdravo potomstvo često oslanjale na – talismane. Upravo zato, nevestama se u raznim zemljama poklanjao nakit od kamenja i bisera. Ova tradicija prenela se i do naših dana.

Piše: Viktorija Vladimirovna Krimska, litoterapeut

IZABERITE SVOJ KAMEN

* Smaragdod davnina se smatra da upravo ovaj kamen najviše pomaže ženskoj lepoti da dođe do izražaja. Smaragd pojačava sjaj u očima, aktivira seksualnost i draž. Vlasnica nakita od smaragda puna je života, aktivna i dobrodušna. Ovaj kamen doprinosi očuvanju mladosti i sprečava pojavu ranih bora.

Pročitajte i… Lekovita svojstva smaragda

* Safir donosi sreću u ljubavi. U stara vremena se verovalo da, ukoliko ženi poklonite safir, on će je sačuvati od klevete i vračanja.

* Tirkiz – univerzalni talisman ljubavi. Žena treba da nosi ovaj kamen bliže licu, u obliku minđuša i perli. To će vas učiniti neodoljivom, poželjnom i jedinstvenom za muškarca.

* Karneol – dobro je da ga poklanjate onima od kojih ne nameravate da se rastanete. Ovaj kamen smatra se simbolom vernosti i čuvarom bračne sreće. Muškarcima daruje hrabrost, a ženama lepotu.

* Aventurin – talisman ljubavi. Ali više odgovara umetničkoj i živahnoj prirodi. Smatra se da aventurin u obliku narukvice pomaže onima koji su već zaljubljeni u konkretnu osobu.

* Rozikastocrveni turmalinodgovara neiskusnim i skromnim devojkama da ih štiti u ljubavi. Ovaj kamen čuva prvu ljubav, pomaže da se izborimo s nesigurnošću u sebe, oslobađa straha od pravljenja greške. Za muškarce je korisniji crveni turmalin (rubelit), koji pojačava strast i želju. Rubelit odgovara i starijim ženama, odlaže pojavu staračkih promena u organizmu i pomaže im da se izbore s njima.

* Vatreni opal – svojoj vlasnici privlači samo dobre i čestite ljude pozitivnog mišljenja. Pomaže da shvatite kakav je čovek pred vama i koliko možete da mu verujete. Ovaj kamen umiruje i unosi veru u sopstvenu snagu i zato je korisno nositi ga na prvom sastanku. Sposoban je da prijateljstvo između muškarca i žene pretvori u nežne romantične odnose. Opal kao talisman jača porodicu i sprečava svađe i ljubomoru.

* Plemeniti spinel – na Istoku je bio poznat kao moćan afrodizijak. Ovaj kamen pozitivno utiče na seksualnu energiju, kako kod muškaraca tako i kod žena. Savetuje se da crveni spinel nose udate dame za održavanje visokog nivoa strasti u odnosima. Usamljenim devojkama se ne preporučuje da previše često stavljaju nakit s ovim mineralom kako ne bi krenule stranputicom. Ovaj mineral veoma je koristan onima kojima nedostaje snage i samopouzdanja da privuku pažnju svog voljenog.

* Granat – najbolje je nositi ga u paru – minđuše i prsten – jer će vam takav komplet nakita pomoći da nađete svoju drugu polovinu.

* Ahat – moćna amajlija. Ukoliko ga poklonite voljenoj osobi, možete računati na to da će je ahat sačuvati od nesrećnih slučajeva, napada i pokušaja ubistva, kao i drugih neprijatnosti. Muškarac treba da poklanja privesak ili prsten, a žena perle. U svrhu ljubavi najbolji je beli ili mahovinasti ahat.

* Akvamarin – najbolje je da ga u prstenu na levoj ruci nosi žena koja želi da sretne svog voljenog. Smatra se da ovaj kamen pomaže da privučete muškarca i udate se.

* Gorski kristal nosite ga u obliku priveska ili perli, najbolje na grlenoj čakri, jer govor čini mudrim i daruje sreću u odnosima i braku.

 

Pročitajte i… Kamenje za zdrav dom

 

 

Foto: looking2thesky / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com