ZLATO – ELIKSIR ŽIVOTA

by | 08.03.2018

Zlato je osnova svetskog finansijskog sistema. O njemu su se pisali stihovi, od njega su nastajala remek-dela, voleli su ga i mrzeli i, naravno, njime lečili…

Vratimo se u prošlost
Zlato, odnosno Sunčev metal, bilo je popularno u doba procvata drevnih civilizacija – Maja, Asteka, Egipćana. Oni su se klanjali zlatu kao božanstvu, stvarali od njega umetnička dela koja su danas od neprocenjive vrednosti, a takođe su (još pre nove ere) izvođene jedinstvene operacije uz korišćenje zlata, sve za dobrobit zdravlja. Drevni hirurzi su, pomoću posebnih tehnika, uvodili pacijentima zlatne igle, a zatim uklanjali mikroskopske komadiće mozga. To je omogućavalo da se ovaj važan ljudski organ podesi tako da operisani mozak na kraju prenosi i preuzima različite vrste talasa – služio je kao svojevrstan „radio-prijemnik“, a takođe je sticao dar jasnoviđenja i telepatije, pojavljivale su se sposobnosti uspostavljanja kontakta s bilo kim na ogromnom rastojanju!

Snaga „zlatne“ vode
Sigurno ste primetili da je dovoljno da uzmete u ruke neki zlatan predmet i – postepeno se zaboravljaju neprijatnosti i uvrede, nestaje depresija. Misaona koncentracija na zlato takođe dobro „čisti“ naša „suptilna tela“ od energetskog blata. Do naših dana je, iz tmine vekova, došao starinski recept za „zlatnu“ vodu koja je jačala snagu i doprinosila brzom ozdravljenju posle bolesti. Dakle, stavite zlatan novčić ili bilo koji komad zlatnog nakita bez kamenja u staklenu ili keramičku posudu. Sipajte u nju čistu vodu, rano ujutru stavite je na sunce tako da se zraci prelamaju na njoj (ako je dan tmuran, onda iznesite napolje na otvoreno ali tamno mesto). Posle zalaska sunca blago poklopite posudu tako da vazduh može da prodire u nju i stavite je na tamno mesto. Pijte po gutljaj „zlatne“ vode tri puta dnevno pre jela nedelju dana, a zatim je napravite ponovo. Na svake dve nedelje pravite pauzu od tri dana. Posle godinu dana, pored lekovitog efekta, jasnije će se otkriti vaši prirodni talenti i sposobnosti.

„Akumulator“ kosmičke snage
Kako ovaj metal utiče na ljudsku energiju? Ovo je još jedna od neodgonetnutih zagonetki. Zlato na čudan način „oživljava“ ceo naš organizam i popravlja raspoloženje. Evo kako da proverite njegovo dejstvo pomoću ovog jednostavnog eksperimenta.

– Stavite zlatan prsten bez kamena ili bilo koji drugi zlatan komad nakita i probajte da zapamtite svoje stanje pre kontakta sa zlatom i 15 minuta posle njega. Ako vaš osećaj čak i ostane kao i pre, radna sposobnost će se, nesumnjivo, poboljšati, a tok misli postaće jasniji.
Kako su pokazali razni eksperimenti, ovaj metal ne samo da umiruje i opušta nego i daruje izvesnu unutrašnju privlačnost. A što duže nosite zlatan nakit, to više dobijate snage.

– Ukoliko želite – verujte, ukoliko ne želite – nemojte, ali kao da zlato apsolutno sve svoje vlasnike navodi na poboljšanje svog života (uzgred rečeno, lako se privikava na „domaćina“!).

Eto otkud verovanje u posebnu magiju ukrasa od zlata. Ipak, oni nisu ništa drugo do svojevrsni akumulator kosmičke snage u našem životu. A gde ćete vi pak usmeriti tu snagu: na posao, duhovno usavršavanje ili na isceljenje – na vama je da odlučite.

Hrizoterapija koja ne zastareva
Hrizoterapija, lečenje preparatima koji sadrže zlato, poslednjih godina se naširoko primenjuje. Teški oblici poliartritisa, hipertenzija, paradentoza, bronhijalna astma, alkoholizam – sve ove bolesti nestaju ukoliko se u šemu lečenja uključe „zlatni“ lekovi!

– Ovaj metal sposoban je da stabilizuje psihu, ispoljava blagotvoran uticaj u slučaju histerije i epilepsije, a otklanja i srčane napade.

Ipak, lekoviti efekat nastupa tek prilikom korišćenja čistog zlata, kao i njegove legure s platinom (8–12% platine) ili legure zlata i srebra.
A ne tako davno naučnici su dokazali da čovekova krv sadrži zlato (istina, minimalnu koncentraciju). Ali homeopate ne sumnjaju da je ovaj metal i u takvim količinama veoma aktivan!
Iz godine u godinu raste broj intervencija podmlađivanja uz korišćenje zlatnih niti i široko se prodaje kozmetika na bazi zlata.

Ne odgovara zlato baš svima…
Nažalost, ponekad (veoma retko!) dešava se da je zlato nekome kontraindikovano. Zato, ukoliko vam se pri nošenju nakita od zlata ili npr. korišćenju kreme na telu pojavio osip, radije ga skinite.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Tagovi:

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com