Hronični bronhitis: prirodno lečenje

Naučnici su utvrdili da je među igličastim biljkama vazduh praktično oslobođen patoloških bakterija

by | 26.04.2022
bronhitis

Za lečenje disajnih puteva veoma je važan boravak na čistom vazduhu i šetnja kroz četinarske šume. Tome dodajte i preparate od timijana, bokvice ili žalfije i konačno dišite punim plućima.

Piše: Aljevtina Kremnjeva, travarka

Fitoncidi iz lekovitih biljaka sposobni su da se bore sa štetnim bakterijama i gljivicama. Široko su poznati fitoncidi crnog i belog luka, kao i listova sremze (ptičje trešnje). Oni svakako štite organizam, ali je veoma komplikovano izlečiti se pomoću njih. Zato pacijentima s oboljenjem disajnih puteva preporučujem da posete sanatorijume koji su smešteni među borovima, čempresima ili grmovima kleke. Naučnici su već utvrdili da je među tim igličastim biljkama vazduh praktično oslobođen patoloških bakterija i da je na takvim mestima lečenje svakako uspešnije. Uz to treba piti i sledeće odvare.

Pročitajte i… Ovčijom vunom napadnite bronhitis

ODVAR PROTIV SUVOG IRITIRAJUĆEG KAŠLJA

* Mešavina broj 1: po kašičicu islandskog lišaja i timijana prelijte u termosu sa 250 ml vrele vode i ostavite da odstoji 30 minuta. Uzimajte tri do pet puta dnevno po 50 ml.

* Mešavina broj 2: kašiku bokvice i kašičicu timijana prelijte u termosu sa 250 ml vrele vode, ostavite da odstoji 20 minuta, pa procedite. Pijte po 50 ml do pet puta u toku dana.

ODVAR ZA BOLJE ISKAŠLJAVANJE

Kašiku žalfije, podbela (lat. Tussilago farfara), sladića i praha korena belog sleza prelijte u termosu sa 600 ml vrele vode i ostavite da odstoji sat vremena. Tričetiri puta na dan uzimajte po 150 ml pre jela.

Pročitajte i… Terapija grožđem: Ovo voće leči bronhitis i kardiovaskularna oboljenja

Foto: yourstockbank / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com