Ruskim lekom protiv kašlja

by | 12.10.2017

Svi volimo da damo prednost onome što priroda nudi, naročito kad je u pitanju kašalj ili lečenje prehlade. Ruske bake veoma se dobro razumeju u te stvari. Kašalj je ipak najmučnija i najneprijatnija manifestacija prehlade.
U posebnoj posudi zagrejte sveže salo od iznutrica, a zatim mu dodajte 200 g putera i meda koliko želite. Smanjite vatru pa dodajte masi umućeno belance s pola šolje šećera. Masu zagrevajte na blagoj vatri, pažljivo mešajući, dok ne proključa (ali je ne kuvajte), a zatim je skinite s vatre, dodajte joj kašiku kakaoa pa sve dobro promešajte. Ovu lekovitu poslasticu, koja ublažava kašalj, u Rusiji koriste svi – i deca i odrasli. Deca uzimaju po kašičicu triput dnevno, a odrasli po kašiku triput dnevno. Olakšanje od napada kašlja nastaje bukvalno odmah, posle jedne ili dve doze. Da bi vam se kašalj potpuno smirio, Rusi preporučuju da pojedete kuvanu šargarepu odmah nakon uzimanja ovog leka – jer beta- karoten ubrzava resorpciju.
Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com