ZADIHANOST: kako da nestane

Da li se zadišete nakon šetnje, stepenica ili fizičke aktivnosti – svejedno je. To je znak da telu nedostaje kiseonika

by | 12.05.2022
zadihanost

Svi povremeno ostajemo bez daha. Da li do zadihanosti dolazi nakon šetnje, penjanja uz stepenice ili fizičke aktivnosti – svejedno je. To je znak da organizmu nedostaje kiseonika

BREZA PROTIV ZADIHANOSTI

Savetujem da ovo sredstvo imaju pri ruci svi koji muku muče s čestom zadihanošću. Do gubitka daha dolazi zbog ubrzanog rada mišića, ali i usled zapušenja arterija ili problema s plućima. Dve trećine staklene posude napunite cvastima (resama) breze i prelijte votkom do vrha. Ostavite da odstoji tri nedelje na tamnom mestu i sobnoj temperaturi. Procedite i tri puta dnevno pre jela uzimajte po deset kapi rastvorenih u kašici vode. Kura traje tri nedelje, a tinkturu možete čuvati do godinu dana.

Jevgenij Viborni, Sluck

Komentariše: farmaceut Olga Olegovna Spiridonova

 

Ovu brezovu tinkturu možete uzimati i radi prevencije tromboze i jačanja srčanog mišića, ali najviše dvaput godišnje. Istina, lekovita svojstva imaju samo rese muškog tipa (grupisane po nekoliko komada zajedno).

JOŠ I OVO…

Kad smo već kod lekovitih svojstava breze, podeliću s vama dva dobra recepta.

Sećam se da je prošle godine u proleće moju komšinicu bolelo koleno. Dotrčala je do mene u panici: odlazak na vikendicu se približio, a muž ne želi da ide sam. A gde će ona s takvom nogom… Predložila sam joj da koristi mast na bazi brezovih pupoljaka.

U emajliranu posudu naizmenično ređajte čašu isitnjenih pupoljaka breze i 800 g neslanog maslaca. Gornji sloj od maslaca treba da bude debljine prsta. Poklopite i uvijte u foliju. Dobro zagrejte rernu, isključite je i posudu sa smesom stavite u nju na 24 sata. Zatim ocedite sirovinu. Utrljavajte mast u bolne zglobove preko noći sve dok se stanje ne poboljša.

U slučaju bolova u nogama možete primeniti i ovaj metod: u vunene sokne stavite malo svežeg mladog brezovog lišća i navucite ih preko noći. Posle dve nedelje takvih procedura noge će vas manje boleti.

Budući da je zadihanost čest postkovid simptom, koristiće vam sigurno i ovaj članak:

Oporavak od korone: ruske prirodne metode 

 

Foto: KatarzynaBialasiewicz / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com