OPREZNO: Kobasica izaziva MIGRENU!

by | 29.05.2018

Okidači užasnih glavobolja mogu biti orašasti plodovi i citrusi, ali, srećom, ovo je jedna od malobrojnih bolesti kad su narodni preparati 100% delotvorni, i to za kratko vreme. Evo čime Rusi uspešno leče migrenu.

Migrena – pulsirajući, veoma jaki napadi glavobolje koji se često ponavljaju (po pravilu u jednoj polovini glave) mogu biti praćeni mučninom i povraćanjem. Bol se pojačava prilikom fizičkog napora, savijanja glave, jakog svetla, glasnih zvukova, jakih mirisa. Jedino što prija jeste da zamotate glavu peškirom i smestite se na tiho i mračno mesto, da nikog ne vidite i ne čujete.

Migrena: Iz istorije bolesti

Migrena pogađa oko 14% odraslog stanovništva planete. Mehanizam razvoja ove bolesti komplikovan je i do kraja nije istražen. Po jednoj od teorija, napadi se javljaju zbog aktivacije trigeminalnog nerva, koji dovodi do širenja krvnih sudova tvrdog sloja mozga. Važnu ulogu u tome imaju „okidači migrene“: najčešći su emocionalni stres, promena vremena, menstruacija, glad, fizički napor, neke namirnice (kobasice, orašasti plodovi, paradajz, čokolada, slani, tvrdi i stariji sirevi, hot-dog, šunka, salame, marinirana haringa, pileća džigerica, crveno vino, šampanjac, citrusi…).

Uzrok može biti i poremećaj ritma spavanja, kako manjak tako i višak sna – „migrena slobodnog dana“ ili „vikend migrena“. Smatra se da se, ukoliko oba roditelja imaju migrene, šansa da dete oboli povećava 60–80%. Ako samo majka pati, onda je reč o 70%, a ukoliko samo otac boluje – 20% dece ima migrene. Praktično, bolest se prenosi po majčinoj liniji.

PROČITAJTE I… Da li je opasno trpeti bol?

Pronađite svoj lek za migrenu iz prirode

Danas ne postoji lek za migrenu koji leči jednom zauvek, ali to je jedna od malobrojnih bolesti usled kojih zaista deluju narodni preparati. Potrebno je među njima pronaći svoj, jer ne pomaže svakome isto sredstvo – kod nekog umanjuje bol, dok ga kod drugog pojačava.

Nađite način da skupite krvne sudove mozga: oko glave čvrsto zavežite peškir namočen u hladnoj vodi; na slepoočnice ili vrat prislonite led zamotan u peškir; ili pak masirajte glavu (naročito lobanju i slepoočnice).
* U slučaju migrene efikasna je biljka slačica. U vrućoj vodi razmutite šaku praha od slačice, ohladite do 38-39 stepeni, a zatim nekoliko sekundi u tome držite ruke. Mogu se primenjivati i kupke za noge od slačice.
* Takođe je korisno i kontrastno tuširanje za treniranje krvnih sudova i povećanje otpornosti na uticaj spoljašnjih faktora.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com