CISTA NA JAJNIKU: uklonite je bez operacije

Nakon dijagnoze "cista na jajniku" naša saradnica nije htela odmah pod nož nego se oslonila na izuzetno lekovite biljke...

by | 24.06.2022
cista na jajniku

U slučaju većih cista doktori uglavnom predlažu njihovo odstranjivanje, međutim, naša saradnica nije htela odmah pod nož nego se oslonila na izuzetno lekovite biljke – brdsku matericu i zlatni brk. Rezultati su bili odlični

Kad su mi dijagnosticirali cistu na jajniku, bila sam uznemirena, mada me je lekar uveravao da mi život nije ugrožen i da je to česta pojava danas. Ipak, predložio je operaciju jer je cista bila velika (poput pesnice). Budući da ja imam 57 godina, operacija u mom slučaju nije baš jednostavna pa nisam želela da idem pod nož i da se podvrgnem opštoj anesteziji. Rešila sam da probam da se izborim s cistom pomoću lekovitih biljaka te sam se obratila poznatom ruskom fitoterapeutu.

Valentina Sapunova, Sankt Peterburg

Tinktura od oraha deluje protiv ciste na jajniku

Zdrobite čekićem 15 krupnih zrelih oraha pa sve (i koru i jezgru) prelijte s pola litra votke. Ostavite deset dana na tamnom mestu i na sobnoj temperaturi, redovno mućkajući. Nakon toga procedite i uzimajte po 20 kapi svakodnevno pre doručka, rastvoreno u vodi. Lečenje traje osam nedelja.

Odvar od brdske materice smanjuje cistu na jajniku

Kašiku brdske materice (lat. Orthilia secunda) prelijte sa 150 ml proključale vode pa kuvajte na tihoj vatri tri minuta. Prespite u termos i ostavite tri sata, procedite pa tri puta na dan pijte po 50 ml odvara. Kura traje osam nedelja. Dva meseca od početka lečenja ponovo sam otišla lekaru i on mi je rekao da se moje stanje poboljšalo. Posle toga sam rešila da nastavim lečenje pomoću biljaka.

Tinktura od zlatnog brka – završni udaras cisti na janiku

Trideset listova biljke zlatni brk (lat. Callisia fragrans) osušite tokom dana, sitno iseckajte nožem i prelijte s pola litra votke. Ostavite dve nedelje na tamnom mestu. Kura počinje jednom kapi tinkture tri puta dnevno, zatim se svakoga dana dodaje po kap, dok po jednom uzimanju ne stignete do deset kapi. Od sledećeg dana postepeno smanjujte dozu dok opet ne dođete do jedne kapi, zatim se pravi pauza od sedam dana i lečenje se ponavlja. Dok ne dostignete željeni rezultat, treba da prođete tri kure.

Kad sam završila celu terapiju, ponovo sam otišla kod lekara. Pokazalo se da je cista praktično nestala. Tako se doktor uverio da su mi lekovite biljke pomogle da rešim svoj problem. Sada u preventivne svrhe jednom godišnje pijem odvar od brdske materice tokom mesec dana i više se i ne sećam te grozne dijagnoze.

 

Foto: Nikolay_Donetsk / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com