IZLEČITE SINUSE ZA MESEC DANA!

by | 02.11.2017

Otkrićemo vam ruski recept za mast koja će vam pomoći da se za vrlo kratko vreme rešite hroničnog sinusitisa!

Kao dete često sam bila bolesna – prehlade, kašalj i curenje iz nosa bili su moji životni saputnici. Roditelji su me bukvalno „hranili“ vitaminima i redovno me vodili na more – pomagalo je, ali nakratko. Bilo je očigledno da u našoj severnoj klimi moj organizam nije hteo niti mogao da živi mirno. Tako sam i zaradila hronični sinusitis. Već sa 14 godina prvi put sam otišla u bolnicu da mi rade punkciju, a zatim je to postalo tradicija – jednom u šest meseci ili godinu dana obavezno sam to radila…
Međutim, ima već 20 godina kako sam izlečila sinusitis, i to zahvaljujući dobrim ljudima koji su mi pričali o efikasnom lečenju te bolesti u kućnim uslovima. Dali su mi recept za mast koja mi je pomogla da se rešim sinusitisa za svega mesec dana. Pomešajte jednake količine alkohola, meda, biljnog ulja, mleka, soka od crnog luka i usitnjenog tamnog domaćeg sapuna i kuvajte na pari dok se sapun ne rastopi. Kad se ohladi, mast je spremna za upotrebu.
Namotajte na šibicu malo vate (možete uzeti i štapić za uši), umočite je u mast i držite u svakoj nozdrvi triput dnevno po 15 minuta. Kura traje tri-četiri nedelje. Ukoliko je neophodno, nakon deset dana pauze možete je ponoviti. Kod mene je u tom periodu izašao sav gnoj, a lekar koji me je lečio i koji me je upućivao na operaciju bio je zadivljen.
Moram da napomenem da sam istovremeno s lečenjem mašću počela da radim na svom imunitetu, jer da bismo izlečili bolest – moramo sprečiti njen recidiv. Posavetovali su me da od pčelara kupim voštane kapi pčelinjeg saća i da žvaćem po kašiku tog proizvoda. Sam med ne leči jer se brzo pojede, ali ostaje ne baš slatki i tvrdi vosak. Taj vosak ima lekovita svojstva za lečenje sinusitisa. Zato se savetuje da se još na leto kupi određena količina voska od pčelinjeg saća i da se žvaće jednom dnevno po pola sata (pre jela) u periodu od 1. septembra do 31. maja (kad je hladnije i kad je imunitet na ispitu).
Prve godine svakodnevno sam od jeseni do leta žvakala po kašiku voštanih kapi pčelinjeg saća. A druge godine želela sam da poboljšam rezultat pa sam žvakala po kašičicu i po saća 15 minuta. Štaviše, ovaj metod lečenja sinusitisa mogu da primenjuju ljudi svih uzrasta. Za lečenje dece najbolje je koristiti kašičicu voska. Osim toga, imala sam problem s krvarenjem desni, ali nakon ovog tretmana i to sam izlečila.
Valerija P. Kalinkina, Jakutsk

BELEŠKE TRAVARA

ŠTIR – PLIŠANI DOKTOR

Amarant ili štir svima je privlačan zbog svojih metlica. Nazivaju ga još lisičij rep, ščir, rumenika. Botanički naziv „amarant“ znači onaj koji ne vene, besmrtan.
Amarant sadrži alkaloide, betain, amarantin, masno ulje, a u njegovom sastavu su i kiseline: palmitinska, stearinska, linolna i linolenska. Seme sadrži masno ulje, proteine, skrob, šećer i celulozu. Zato se od semena pravi brašno, koje se koristi za pečenje, a mladi izdanci upotrebljavaju se isto kao i spanać u vitaminskim salatama. Ulje amaranta korisno je za lečenje bolesti jetre i žuči.
U svrhu lečenja bere se nadzemni deo, i to za vreme cvetanja (najbolje krajem leta). Suši se pod nadstrešnicom, na promaji, a zatim se čuva u papirnim kesama. A koren se kopa na jesen, opere se i suši u sušari.
Odvar od amaranta koristi se u slučaju hroničnog adneksitisa (zapaljenje jajovoda i jajnika).
Odvar od cvetajućih vrhova primenjuje se u lečenju strume.
Štir se u narodnoj medicini upotrebljava u lečenju sindroma iritabilnog creva, koji je praćen zatvorom i grčevima u crevima.
Biljka se koristi kao sredstvo za zaustavljanje krvarenja usled obilnih i dugotrajnih menstruacija i krvarenja hemoroida.
Amarant ima blago diuretičko dejstvo.
RECEPT
Pripremite odvar od amaranta na sledeći način: Kašiku usitnjene biljke prelijte s pola litra vode. Poklopljeno kuvajte na tihoj vatri 20 minuta. Potom ostavite da odstoji 40 minuta. Pijte po pola čaše tri-četiri puta na dan nezavisno od obroka. Kura traje tri-četiri nedelje.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com