ADENOM: mogu li trave zaustaviti bolest?

by | 29.06.2018

Savetuje Andrej Ivanovič Zalomljenkov, farmaceut i travar sa 25-godišnjim iskustvom
Tokom poslednje tri godine patim od adenoma prostate drugog stepena. Imam 72 godine i operacija mi nije indikovana, lečenje sprovodim različitim preparatima, pijem biološki aktivne dodatke, ali sve s privremenim uspehom. Može li nešto od lekovitih biljaka zaustaviti rast tumora i poboljšati opšte stanje?“ R. A., Jaša Tomić

Adenom prostate određenog stepena razvija se kod svakog trećeg muškarca posle 65. godine. Takođe, s godinama se povećava rizik od pojave raka prostate i zato važnu ulogu igra savremena diferencijalna dijagnostika, od koje zavisi prognoza oboljenja i uspešnost njegovog lečenja. Prilikom konzervativnog lečenja adenoma koristi se kompleks biljnih preparata koji imaju antikancerogeno, protivupalno i fitohormonsko dejstvo.

Lečenje adenoma

1. Najdostupniji i najdelotvorniji način lečenja i prevencije adenoma jeste uzimanje cvetnog praha, koji i sami možete da napravite od procvetalih resa breze i lešnika, od cvetova hrasta, vrbe, kukuruza, bora, jele i mešavine raznih trava. Izmešajte tečni med i polen u odnosu 3 : 1 i uzimajte po kašičicu natašte tri puta dnevno, sisajući smesu u ustima.
2. Istovremeno se piju sledeće mešavine:
* Lekovita biserka (lat. Lithospermum officinale, rus. vorobeйnik, zove se još i vrapčije seme) i kora lešnika – po tri dela, dimnjača (lat. Fumaria officinalis, rus. dыmяnka) i korenje sladića – po dva dela, cvetovi kestena – jedan deo. Punu kašiku smese prelijte s pola litra ključale vode, kuvajte na slaboj vatri pet do sedam minuta, ostavite da odstoji dva sata, pa procedite. Pijte odvar u tri-četiri dnevne doze pola sata pre jela. Kura traje tri nedelje, potom napravite pauzu od nedelju dana ili pređite na drugu mešavinu.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com