Čišćenje organizma aktivnim ugljem

by | 08.05.2018

Sredite telo iznutra, ojačajte zdravlje i pripremite se za dug život – ne koristeći farmaceutska sredstva. (Profesor Valentin Dubin, vodeći naučni saradnik Instituta za naturopatiju)
Čišćenje organizma jedan je od retkih načina da se rešite bolesti, poboljšate imunitet i rad svih sistema organizma, te kvalitetno proživite još mnogo godina kao zdrav čovek. I sve to ne koristeći farmaceutska sredstva! Predstavićemo vam jednu jednostavnu, efikasnu i lako dostupnu tehniku koja posebno odgovara osobama koje su tek na početku puta ka zdravoj dugovečnosti. Zapamtite: koji god način čišćenja da izaberete, budite dosledni, ne odustajte pre nego što ga dovedete do kraja – i uskoro ćete primetiti da vas organizam nagrađuje odličnim osećajem.

Čišćenje organizma: Procedura

Glavna stvar prilikom čišćenja jeste disciplina. Svi preparati uzimaju se strogo u naznačeno vreme i u propisanim dozama, inače je nemoguće dobiti željeni rezultat. Zato je važno pravilno isplanirati i sprovesti proceduru čišćenja.
Zadatak da se oslobodite toksina izvodljiv je za svakoga: čim rešite da sprovedete čišćenje, odmah pređite na ishranu povrćem, trudite se da ne koristite meso niti životinjske masti. Obavezno pijte mnogo vode, ne manje od jednog i po do dva litra na dan. U ishrani treba da budu zastupljeni voće, povrće, začini, žitarice (mekinje) i drugi proizvodi koji sadrže vlakna. Ne treba zaboraviti ni na uobičajene namirnice. Kiseli kupus – naročito njegov sok – najpopularniji je način zimskog čišćenja i jačanja celog organizma. Takođe, kefir i zeleni čaj svakodnevno treba da budu zastupljeni na meniju budući da su dobri pomoćnici u čišćenju.

Važna pravila čišćenja organizma aktivnim ugljem

Upoznavanje s jednostavnim metodama čišćenja počinjemo s korišćenjem sorbenata (materije koje imaju apsorbujući, upijajući efekat). Ovaj način odličan je zato što je prilično jednostavan i bezopasan, a može da se primeni u kućnim uslovima. Za čišćenje je potrebno izračunati koliko tableta uglja treba da uzmete.
Na svakih 10 kg telesne mase potrebna je jedna tableta aktivnog uglja. Recimo, pri telesnoj težini od 64 kg dovoljno je šest tableta, a pri težini od 78 kg osam tableta.

PROČITAJTE I… Šta sve može aktivni ugalj

Tablete treba da se uzimaju dva puta na dan – ujutru i uveče u trajanju 15–30 dana. Preporučuje se da se samelju u prah i popiju s većom količinom vode – u toku dana potrebno je piti oko dva litra čiste vode. Paralelno s aktivnim ugljem ne treba koristiti druge preparate, jer ih ugalj vezuje za sebe i izbacuje iz organizma pre nego što obezbede terapeutsko dejstvo. Ne preporučuje se, takođe, ni da se u periodu čišćenja organizma puši, konzumira alkohol, masna hrana i drugi loši proizvodi jer će znatno smanjiti efekat čišćenja.

Prednosti i nedostaci aktivnog uglja

Zapravo, kontraindikacija i nema toliko mnogo. Aktivni ugalj ne sme se uzimati u slučaju ulkusnih lezija i krvarenja u gastrointestinalnom traktu, kao i u slučaju preosetljivosti i sistemske primene antitoksičnih preparata.

Aktivni ugalj zajedno sa štetnim supstancama izbacuje i korisne, zatim usporava peristaltiku creva, što znači da njegovo uzimanje može biti praćeno zatvorom, a preterano dugotrajan unos može imati suprotan efekat – može uzrokovati toksično trovanje, koje se ispoljava mučninom i povraćanjem.
Kako ne biste dopustili negativne efekte čišćenja aktivnim ugljem, potrebno je strogo se pridržavati sledećih pravila:
* ne povećavati propisanu dozu preparata;
* ne uzimati tablete duže od 30 dana;
* piti mnogo čiste negazirane vode;
* nakon kure čišćenja popiti vitaminski kompleks i uključiti u ishranu što je moguće više kiselomlečnih proizvoda sa živim bakterijama.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com