INDIJSKA MASKA ZA LEPOTU

by | 11.10.2017

Oni koji su upoznati s istočnjačkom medicinom znaju da kurkuma nije samo popularan začin – nego i moćno lekovito sredstvo. Osim što poboljšava varenje, poseduje protivupalna, detoksikujuća i antioksidativna svojstva. Što je zanimljivo, i pri unutrašnjoj i pri spoljašnjoj upotrebi kurkuma deluje dobro na stanje kože.

Za masku uzmite tri kašike mleka u prahu, dve kašike kukuruznog brašna i pola kašičice kurkume. Sve izmešajte tako da dobijete homogen bledožut prah.
* Mleko u prahu i vodu možete zameniti običnim mlekom ili kefirom.
* Oni koji imaju suvu ili osetljivu kožu mogu koristiti ovseno brašno umesto kukuruznog.
* Maski nemojte dodavati previše kurkume kako vam koža ne bi požutela.
– Mleko u prahu hrani i vlaži kožu, poboljšavajući ten. Kukuruzno brašno čisti od viška masnoće, otklanja crne tačke. Zahvaljujući visokom sadržaju antioksidansa, kurkuma usporava starenje ćelija, ublažava bore, a deluje i kao blagi piling. Takođe, ujednačava ten i poboljšava teksturu kože.
Sipajte u smesu kašiku tečnog meda, koji vlaži i podmlađuje kožu, i kašiku vode, a zatim sve dobro izmešajte. Dobijenu smesu nanesite na prethodno očišćenu kožu lica i ostavite da se osuši. Nakon šetnaest-dvadeset minuta umijte se mlakom vodom. Posle nekoliko ovakvih kura – koža postaje nežna, glatka, primetno svežija… Takođe, ten se ujednačava, a sitne borice nestaju.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com