KOREN DETELINE ČISTI KOŽU

by | 16.05.2018

U ruskoj narodnoj medicini odavno se uspešno koristi crvena detelina, najčešće njeni cvetovi i gornji listovi. Ali ni korenje nije ništa manje efikasno… (Olga Kravčenko, dermatolog, Talin)

Koren deteline i zdravlje

U korenu crvene deteline otkriveni su kumarin i antifungicid trifolizin, koji sprečava razvoj mikroorganizama i gljivica. Pored toga, protivvirusno i protivupalno dejstvo deteline primetno je u lečenju dermatitisa, furunkuloze, psorijaze, gnojavica i rana.

SAZNAJTE I… Koji su to top prirodni antidepresivi

ODVAR I
Za tretman kože zahvaćene psorijazom, furunkulozom i dermatitisom.
Dve kašike isitnjenog suvog korena deteline prelijte šoljom ključale vode. Ostavite da odstoji dva-tri sata, pa procedite. Koristite za ispiranje oštećenih delova kože tri-četiri puta na dan.
Ili za obloge: Salvetu od tkanine nakvasite toplim odvarom i držite na rani sat vremena. Kura: praktikujte po dva puta dnevno dok se stanje ne poboljša.
ODVAR II
U slučaju gljivične infekcije.
Četiri kašike isitnjenog suvog korena prelijte šoljom ključale vode. Kuvajte na tihoj vatri petnaest minuta. Ostavite da odstoji dok se ne ohladi, pa procedite. Premazujte oštećene delove tela po četiri-pet puta na dan.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com