Obloge od brašna protiv bolova u leđima, zglobovima, upale grla…

by | 22.06.2024
Obloge od brašna protiv bolova u leđima, zglobovima, upale grla...

U ruskoj narodnoj medicini veoma su cenjene obloge od brašna. Pre svega su praktične, ali i veoma efikasne. Donosimo vam nekoliko recepata za ublažavanje bola.

Verovatno ste nekada davno čuli od bake za obloge od brašna koji se privijaju na grlo protiv kašlja ili bola u zglobu. Ali, kako to obično biva, takvi recepti se vremenom zaborave i ludi prestanu da ih primenjuju.

Lekovite obloge od brašna

Za ove obloge koriste se brašno i voda, ali i određeni sastojci. Možete uzeti najjeftinije brašno –  druge klase. Takođe, umesto brašna može i da se koristi glina.

Kako se prave obloge od brašna?

Lekovite obloge od brašna u zavisnosti od dodataka pomoći će kod bolova u zglobovima, lumbalnih tegoba, kašlja, upale grla i drugih bolesti. Ovo su običjno kombinacije.

Za bol u grlu ili samo kašalj: dodajte u oblogu med, esencijalna ulja kamfora, jele, bora i senf u prahu. Ovde treba pogledati šta koža najbolje toleriše, jer je glavni efekat zagrevanje (stavite obloge na grlo i gornji deo grudi).

Za bolove u zglobovima i radikulitis:  u oblog od brašna možete dodati alevu papriku i rendani ren.

Ako vas boli glava:  Napravite male obloge koje ćete staviti na slepopočnice, čelo i potiljak. U testo se dodajte esencijalno ulje ili tinktura od nane. Ova obloga će ublažiti glavobolje.

Za kožne bolesti:  na primer, čireve, akne – dodajte malo biljnog ulja u brašno i vodu, kao i nekoliko kapi brezovog katrana.

Pravljenje lekovitog obloga od brašna je zgodno i veoma efikasno. Nakon što obloge nanesete na bolna mesta, omotajte ih najlon kesom, a potom peškirom. Držite to ovako: od pola sata na grudima i grlu do nekoliko sati ili cele noći na zglobovima i donjem delu leđa.

Mizina / gettyimages.com

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com