LEKOVITO DRVEĆE NA BRANIKU MLADOSTI

by | 28.12.2017

Poznavaoci ruskog jezika tvrde sledeće: ruska reč „zdravie“ potiče od kombinacije reči „s dreva“ (od drveta). To potvrđuju i ruski narodni iscelitelji: dendroterapija (koja koristi lekovita svojstva drveća) veoma je delotvorna usled mnogih zdravstvenih poremećaja. Kako možete da je primenite radi očuvanja mladosti i ženskog zdravlja?

Kontakt s lipom i brezom izuzetno koristi zdravlju, a pogotovo prija ženama

TREBAĆE VAM:

* cvetovi lipe

* metla od breze

…..

  1. Idite u prirodu, prošetajte šumovitim parkovima (ili još bolje – zađite u šumu) da biste našli drvo koje vas može isceliti. Obratite pažnju na sledeće: za lečenje i sakupljanje biljne sirovine birajte samo ono drveće koje raste van grada, daleko od industrijskih preduzeća i auto-puteva.
  2. Imajte na umu da su za žene najkorisnije breza i lipa. To nije samo drveće koje daruje životnu energiju – njegova prirodna snaga pomaže da se suprotstavite ginekološkim oboljenjima, normalizujete hormonalni status i sačuvate mladost.
  3. Priđite drvetu na 40–60 cm, stanite leđima okrenuti njemu i u mislima mu se obratite za pomoć. Zatim, opustivši se, zamislite kako topao talas polako ide vašim telom odozgo nadole. Pritom dišite ujednačeno i ritmično, slušajte harmonično šuštanje lišća, udišite aromu prirode. Važno je napomenuti da je opojan miris cveta lipe sam po sebi veoma koristan za žene. On pojačava lučenje hormona zadovoljstva, kao i ženskih polnih hormona. Naravno, osobe koje su alergične na polen lipe trebalo bi da se “druže” s drugim drvećem.
  4. Sakupite cvetiće lipe i osušite ih na tamnom mestu. Odvari i čajevi od njih blagotvorno deluju na organizam žene bilo kog uzrasta. Korisni su kako onima koje se ne žale na svoje zdravlje tako i ženama koje pate od poremećaja menstrualnog ciklusa, bolnih kritičnih dana ili perioda klimaksa, neplodnosti i krvarenja iz materice.
  5. RECEPT: Dve kašičice cveta lipe prelijte sa 400 ml ključale vode, ostavite da odstoji 30 minuta, procedite i pijte toplo, po 100–200 ml dva-tri puta dnevno pre jela. Preparate od lipe uzimajte u kurama od dve-tri nedelje, a zatim napravite pauzu.

Za posetu sauni ili za banjanje u kadi kod kuće pripremite mlade grančice breze i lipe. Metlica od njih poboljšaće stanje vaše kože i napuniti vas pozitivnom energijom, a njena aroma ublažiće promene raspoloženja, tipične za hormonske bure i klimaks. Potrebno je kožu nakvasiti u toploj vodi (ili sauni) i nežnim pokretima metlicom prelaziti preko nje i blago puckati telo.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Tagovi:

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com