Mladalačke bubuljice lečimo travama

by | 02.08.2017

Mojoj 16-godišnjoj ćerki i pojavili su se prvi prištevi na licu. Tvrde da je to povezano s uzrastom i da se teško da lečiti. Kažu, izlečiće vreme. Da li bi joj, možda, pomogle trave?
Nataša T. Zavjalova, Stavropolj
Mladalačke bubuljice, od čega pati vaša ćerka, povezane su s poremećajem hormonalnog statusa u tinejdžerskom uzrastu. U ovom slučaju moguće je izlečiti kožu. Srećom, postoje trave koje uspostavljaju balans hormona. Pomoći će i biljne vrste koje pozitivno deluju na jetru. Ipak, jetra čisti naš organizam i reguliše stvaranje hormona. Navešću jedan slučaj iz svoje prakse. Nedavno mi je došla jedna žena po trave za 18-godišnju kćerku, koja se bavi veslanjem. Žena je rekla da je i ranije od mene uzimala trave i da su one mnogo pomogle njenoj ćerki. Međutim, trave su se u međuvremen potrošile, a ćerka je nedavno došla s takmičenja puna prišteva, tako da su joj ponovo potrebne trave. Reći ću šta sam prepisala ovoj devojci, jer ova šema lečenja odgovaraće i vašoj ćerki, kao i mnogim drugm tinejdžerima s istim problemom.

HAJDUČKA TRAVA
Predložila sam da koristi prvenstveno ovu biljku. Hajdučka trava ima baktericidno dejstvo, te njome treba umivati kožu. Ipak, nije baš prijatno svakodnevno praviti odvar. Stoga, kašiku isitnjene trave prelijte šoljom ključale vode, ostavite to da odstoji sat do dva, a zatim procedite. Razlijte u kalupe za led i zamrznite. Neka ćerka svakodnevno uzima kockicu leda i njome trlja lice – najbolje je da to čini ujutru i uveče, ali može i češće, ako ima vremena.

LjUBIČICA
Ljubičica će je efektnija ako se koristi spolja. Zapravo, korisno ju je i piti jer blagotvorno deluje na jetru i želudac, ali od nje takođe možete napraviti led za trljanje lica. Skuvajte kašiku ljubičice u šolji ključale vode, pa dobijeni odvar popijte tokom dana.
Savetuje Lidija Nikolajevna Djakonova, fitoterapeut

 

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com