Napravite sami: Lečenje prirodnim antibioticima

by | 07.08.2017

Većina naših baka skeptično se odnosila prema farmaceutskim lekovima. Čim je bilo reči o tabletama, govorile bi da nema takve pilule koju je nemoguće zameniti narodnim preparatom. Istina je! Osim što su jednako delotvorni, prirodni antibiotici blaže utiču na organizam od onih iz apoteke, pa samim tim imaju malo kontraindikacija.

Antibiotička svojstva pripisuju se mnogim namirnicama, ali je zaista efikasno svega nekoliko njih.

GNOJNA ANGINA
Rastvoriti 20-25 kapi alkoholne tinkture ehinacee u 100-150 ml vode, piti tri do pet puta na dan, pola sata pre jela, u trajanju od pet do sedam dana.

BOL U GRLU, PREHLADA I KAŠALj
Sitno iseckati jednu-dve glavice luka, dodati 2-3 supene kašike šećera, ostaviti da odstoji trideset minuta. Uzimati po 2 supene kašike isceđenog soka četiri puta na dan posle jela, u trajanju od pet dana.

PROSTATITIS
Kašičicu propolisa rastvoriti u 50 ml tople proključale vode, uzimati tri puta na dan, pola sata pre jela, deset dana. Nakon nedelju dana pauze kuru lečenja možete ponoviti.

PANKREATITIS
Sažvakati i progutati komadić propolisa veličine vrha šibice, tri puta na dan u trajanju od nedelju dana, nezavisno od uzimanja hrane. Propolis konzervira ”obolele” ćelije pankreasa i doprinosi njihovoj obnovi.

CISTITIS
Piti svaki drugi dan naizmenično sok od brusnice i mineralnu vodu visoke mineralizacije. U danima za brusnicu neophodno je piti 1,5 čašu soka od brusnice koji se može razblažiti s vodom i razdeliti na tri dela. U ”mineralnim” danima – piti litar mineralne vode u toku dana, ne odjednom već iz nekoliko puta. Sok od brusnice se pije posle jela, a mineralna voda 20 minuta pre jela. Lekoviti efekat uzrokovan je smenjivanjem kisele i bazne sredine, što leči urinarni trakt u celini. Kura lečenja traje deset dana.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com