Regenerišite organizam posle infekcije

Čajevi od lekovitog bilja neka vam uvek budu pri ruci

by | 11.06.2022
infekcije nana

Da biste se rešili bakterijske ili gljivične infekcije, potrebni su i vreme i upornost. Antibiotici jesu spas, ali budite oprezni, pošto njihovo dugotrajno korišćenje izaziva nove probleme. Čajevi od lekovitog bilja neka vam uvek budu pri ruci.

Piše: Aljevtina Kremnjeva, travarka

Skoro dve godine nisam mogla da se izlečim od cistitisa, a posle dugotrajnog uzimanja antibiotika koje mi je lekar propisao zaradila sam još i gljivice. Poslednje analize nisu pokazale nikakvu infekciju. Međutim, užasni simptomi nisu prestali – stalno osećam svrab, peckanje i bol. Govorili su mi da je potrebno obnoviti normalnu mikrofloru creva, tako da ja već godinu dana redovno konzumiram kiselomlečne proizvode i držim dijetu. Ne jedem jako slanu, začinjenu i masnu hranu, ali nema nikakve koristi od toga. Koje bi mi trave mogle pomoći da otklonim nepodnošljive simptome?”

Vera, Subotica

1. Pre svega, treba da se smirite, da nerve dovedete u red. U tome će vam pomoći svakodnevna upotreba biljnih čajeva. Kašičicu nane i matičnjaka prelijte sa 150 ml ključale vode u čajniku. Dodajte kašičicu meda. Pijte pred spavanje mesec dana.

2. Potrudite se da redovno praznite creva. Ukoliko se pojavljuju simptomi zatvora, spazam i nadutost, napravite sledeći odvar: po kašičicu semena komorača, trave rosopasa i cvetova kamilice prelijte sa 200 ml ključale vode u termosu. Ostavite da odstoji 15 minuta, pa procedite. Uzimajte po 100 ml tokom obroka. Odvar možete praviti jednom-dvaput nedeljno.

3. Da biste otklonili svrab, osećaj bola i peckanja, a takođe i obnovili sluzokožu, preporučujem svakodnevne kupke s odvarom od trava: po kašiku nevena, apotekarske kamilice, podbela i dve kašike dvozuba prelijte litrom vode, dovedite do ključanja pa kuvajte na tihoj vatri deset minuta, a zatim procedite. Dopunite ključalom vodom do zapremine od pet litara. Mesec dana praktikujte sedeće kupke pred spavanje.

Pročitajte i… Napravite sami: Lečenje prirodnim antibioticima

 

Foto: Danilova Liliia lilechik / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com