Ruska apoteka iz bašte

by | 21.09.2017

Belom detelinom (lat. Trifolium repens) možete se snabdeti tokom celog leta, gotovo do oktobra. Odvar i čaj od ove biljke odlično su sredstvo za čišćenje, lečenje i prevenciju oboljenja krvnih sudova. Mogu se primenjivati i u slučaju alergijskog dermatitisa, oboljenja gastrointestinalnog trakta, mokraćne bešike i bubrega, dijareje, glavobolje, kašlja i nervnog rastrojstva. Odvar je koristan i za one koji boluju od dijabetesa.

BELA DETELINA nije samo za krvne sudove (Ivan Apanasenko, doktor bioloških nauka, Minsk)

PRIPREMA

Cvetiće, listove i stabla bele deteline osušite (moraju da budu lomljivi), isitnite, pa čuvajte na sobnoj temperaturi u staklenoj ili keramičkoj posudi, dobro zatvoreno.
Da biste dobili lekoviti efekat, koristite samo sveže preparate od deteline, pripremljene najviše 12 sati pre upotrebe.

ODVAR 1

Dve kašike isitnjene suve trave prelijte šoljom ključale vode. Ostavite da odstoji pet-šest sati pa procedite. Uzimajte mesec dana po kašiku-dve četiri do pet puta dnevno pre jela u slučaju dijareje, kašlja, glavobolje – dok se stanje ne poboljša.
Ovaj odvar može se koristiti za tretiranje upaljene kože i za ispiranje rana, kao i za kupke koje suzbijaju znojenje nogu.

 

OSTATAK TEKSTA NAĆI ĆETE U RUSKOM DOKTORU #22

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com