Saveti ruskih travara za tremor u rukama

by | 30.08.2017

Imam 52 godine – i muči me tremor ruku. Mogu li mi pomoći neke trave?” Burijeva T. G., Jarcevo
Savetuje: Lidija Nikolajevna Đakonova, farmaceutkinja i fitoterapeutkinja

Često mi se obraćaju osobe koje kubire s tremorom, tj. drhtanjem ruku. Takvim pacijentima prepisujem paralelno uzimanje odvara od korenja šupaljke, poznate i kao mlađa (lat. Corydalis, rus. hohlatka) i odvara od trave tatule (lat. Datura stramonium, rus. Durman). Ovo lečenje delotvorno je skoro 100%. Pored toga, šupaljka ne samo što smanjuje tremor nego i podiže nivo energije, poboljšavajući čovekovo opšte stanje i raspoloženje.
Odvari od korenja šupaljke ili trave tatule prave se s votkom u odnosu 1 : 10 – 50 g sirovine prelijte sa 500 ml votke i ostavite to da odstoji dve-tri nedelje na tamnom mestu, povremeno mešajući, a zatim procedite. Uzimajte po 10 do 15 kapi odvara od šupaljke s kašikom vode dvaput dnevno, nezavisno od obroka, kao i 10 do 15 kapi odvara od tatule s malom količinom vode jednom dnevno, takođe nezavisno od obroka.

Lečenje ovim travama traje dugo – možete ih uzimati doživotno i bez prekida. Mada, ljudi prave pauze kad tremor prođe. Stanje se obično poboljšava posle tri meseca upotrebe.
Ako mene pitaju može li se pauzirati u lečenju ovim travama, odgovorim potvrdno, mada preporučujem da se tad uzima koren sladića. On jača imunitet, doprinosi unutrašnjem miru, harmoniji i duševnoj ravnoteži.
Najbolje je da od korena sladića napravite odvar s votkom (odnos 1 : 10). Njega ostavite da odstoji malo duže – mesec dana, a zatim ga procedite i uzimajte po 20 do 30 kapi dvaput dnevno, pre jela.

Foto: Guliver/Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com