Skidanje temperature bez lekova: 3 najbolja ruska recepta

Isprobajte najbolje ruske metode za obaranje temperature, bez lekova, prirodnim putem

by | 07.04.2022
skidanje temperature

Najbolje metode za obaranje temperature bez lekova komentariše stručnjak tibetanske masaže, specijalista tradicionalnih sistema ozdravljenja Natalija Aleksandrovna Raspopina (Barnaul)

1. PRIRODNI SOKOVI SKIDAJU TEMPERATURU

Prilikom prehlade i virusnih oboljenja temperatura je često visoka i traje dugo, a za njeno skidanje pijem sledeći napitak: pomešam po 100 ml svežeg soka od jabuke i narandže, 75 ml soka od paradajza (može i onaj iz prodavnice) i 25 ml soka od cvekle (ostavim ga da odstoji sat vremena nakon ceđenja). To pijem tri-četiri puta na dan pre jela.

Galina Pegova, Jaroslavlj

Komentar: Sokovi od jabuke i narandže izvori su vitamina C, prirodnog antioksidansa koji jača imunitet i stimuliše baktericidnu aktivnost ćelija u krvi, a sok od cvekle koristi se za poboljšanje imuniteta. Tako da kažem „VELIKO DA“ za ovaj napitak!

2. BOROV SIRUP ODLIČNO SREDSTVO

Ovaj preparat napravim ranije i držim u rezervi. Sameljem kilogram svežih pupoljaka bora i pola kilograma korena maline. Slažem u slojevima u teglu na smenu sa šećerom i medom. Prelijem šoljom proključale vode. Ostavim tako 24 sata, a zatim kuvam na pari dva sata. Ponovo ostavim da odstoji jedan dan. Procedim sirup u tamnu posudu i čuvam u frižideru. U slučaju prehlade s visokom temperaturom uzimam po kašiku četiri-pet puta na dan pola sata pre jela sve do poboljšanja stanja.

Lidija Pavlova, Sluck

Komentar: Pupoljci bora provereno su sredstvo u slučaju prehlade, upale pluća i bronhitisa. Ne samo da snižavaju temperaturu već su i odlični za iskašljavanje i imaju analgetičko, antibakterijsko i antupalno svojstvo. Koren maline takođe ima antibakterijsko svojstvo. Preporučujem ovaj sirup bez dileme!

3. GLADOVANJE + AKTIVNI UGALJ

U slučaju prvih simptoma prehlade i rasta temperature gladujem dan-dva. Pijem samo vodu. Zatim još jedan dan jedem samo salate od povrća, a zatim prelazim na redovnu ishranu. To mi uvek pomogne.

Valentina Georgijevna, Permski kraj

Komentar: Preporučujem da pre gladovanja pijete sorbente (recimo, aktivni ugalj) ili da pojedete dve-tri kašike mekinja. To će vam očistiti creva i olakšati gladovanje, jer se ostaci hrane u digestivnom traktu mogu apsorbovati i izazvati intoksikaciju. Za navedenu metodu ne mogu da tvrdim da je dobra za sve. Najbolje je ranije se konsultovati s lekarom.

NAPOMENA:

Kada osoba ima temperaturu jako je važo da organizam ne dehidrira. Pročitajte koliko tečnosti bi trebalo da unostite dnevno.

 

Foto: cyano66 / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com