Šta sve može aktivni ugalj?

by | 25.07.2017

Rusi ga svakodnevno koriste jer je odličan apsorbent – upija sve toksine i otrove, te leči mnoge tegobe. Pritom, jeftin je i lako dostupan. Aktivni ugalj dobija se od izgorele kore kokosovog oraha, a dodaje mu se malo šungita u prahu. Možete ga kupiti u apotekama kao “medicinski aktivni ugalj”.

IZBELjUJE ZUBE
Iako je jarkocrne boje, aktivni ugalj dobro izbeljuje zube i uklanja s njih žute naslage od čaja i kafe. Ako redovno čistite zube ugljem, možete sprečiti stvaranje zubnog kamena i karijesa. Jednom nedeljno primenite sledeći metod: izmrvite tabletu uglja, a zatim četkicu za zube na koju ste prethodno iscedili pastu zamočite u dobijeni prah. Time perite zube minut do dva, a po potrebi – ponovo umočite četkicu u prah od uglja. Takođe, možete koristiti samo ugalj, bez paste, ali to izbegavajte ako imate tanku zubnu gleđ – da je ne biste oštetili.

ČISTI ORGANIZAM OD TOKSINA
Postoji mnoštvo načina da očistite organizam od štetnih materija i toksina koji mogu izazvati razne bolesti. Neko to radi pirinčem, neko voćnim sokovima, a mnogi Rusi – aktivnim ugljem. To je jedan od najjednostavnijih i najjeftinijih načina da se spreči bolest. Svakodnevno, pola sata pre jela, uzimajte po trećinu kašičice aktivnog uglja smrvljenog u prah (triput dnevno). Kura čišćenja traje pet do sedam dana, ali pratite i subjektivni osećaj. Veoma je važno da za to vreme pijete najmanje litar i po do dva vode, kako biste ubrzali izbacivanje toksina iz organizma. Ovakvo čišćenje obično se sprovodi jedanput godišnje.

UBLAŽAVA BOL U ZGLOBOVIMA
Retko ko zna da je aktivni ugalj veoma koristan u slučaju naslaga soli u zglobovima i bolova izazvanih gihtom. Kad dospe u organizam, ugalj vezuje za sebe mokraćnu kiselinu, koja podstiče stvaranje naslaga soli i nastanak upalnih procesa. Zato, u slučaju da vam se giht iskomplikuje – uzimajte po kašičicu izmrvljenog aktivnog uglja rastvorenu u četvrtini čaše vode. Ovu suspenziju od uglja pijte deset dana – ujutru (sat pre jela) i uveče. Za to vreme pokretljivost zglobova primetno će vam se poboljšati, a nestaće i bolno krckanje u laktovima i kolenima.

ISPROBAJTE CRNI LIMUNADU!

OTKLANjA BOLOVE U UŠIMA
Aktivni ugalj koristan je i kao sredstvo za spoljašnje lečenje. Od njega možete praviti komprese u slučaju upale srednjeg i spoljašnjeg uha – ublažićete bol i „žiganje“ u ušima. Isitnite nekoliko tableta uglja, a zatim dodajte tome toplu vodu da dobijete homogenu kašu, koju ćete stavitui na gazu ili pamučnu tkaninu veličine 10 cm x 20 cm, presavijenu nekoliko puta. Prislonite kompresu na bolno uho tako da vam prekrije i slepoočnicu, vilicu i vrat. Odozgo je jako stegnite maramom i sačekajte sat i po do dva. Kad bol umine, isperite ostatke uglja toplom vodom i ponovo zavežite uho maramom da ga ne prehladite.


BORI SE S ALERGIJAMA
Ako patite od dermatitisa izazvanog čokoladom, orašastim plodovima, pomorandžama i mnogim drugim proizvodima – aktivni ugalj je rešenje. Ovo sredstvo čisti organizam i čini ga otpornijim na alergene i toksine. Dve nedelje koristite prah od uglja po sledećoj šemi: prvih dana uzimajte ga navrh noža, a zatim nedelju dana postepeno povećavajte jednokratnu porciju po dozi do kašičice. Zatim postepeno smanjujte dozu – dok se ne vratite na prvobitnu količinu uglja (navrh noža). Prah uzimajte sat pre jela, uz njega čašu vode. Nije vam potrebna nikakva dijeta pride.

POMAŽE U SLUČAJU MAMURLUKA
Recept je aktuelan cele godine. Da bi jutro nakon slavlja izbegli glavobolju, Rusi gnječe i mešaju šest do osam tableta aktivnog uglja s dve tablete analgetika (za glatku muskulaturu) i tabletom aspirina. Ovu smesu, rastvorenu u pola čaše vode, piju pre nego što legnu da spavaju, nakon pijanke. Ujutru ustaju kao novi, kažu – ništa ih ne boli. To je zato što aktivni ugalj apsorbuje štetne supstance, dok analgetici ublažavaju spazam u želucu izazvan viškom alkohola. Aspirin razređuje krv i snižava pritisak, koji raste od viška alkohola i pogoršava glavobolju izazvanu mamurlukom.

ČISTI KOŽU LICA
Od aktivnog uglja možete napraviti masku koja će vam očistiti lice od crnih tačaka na koži, tzv. mitesera. Potrebne su vam dve tablete aktivnog uglja, kašičica prehrambenog želatina i dve kašičice hladnog mleka. Ugalj smrvite pa mu dodajte želatin. Zatim smesu rastvorite u mleku, pa to pažljivo izmešajte i ostavite na toplom mestu pola sata. Kad želatin nabubri, zagrejte smesu na vodenoj pari i nanesite je u tankom sloju na lice. Kad se osuši jedan sloj, nanesite drugi i za 25 do 30 minuta pažljivo skinite s kože elastični film koji se stvorio. Koža će vam biti baršunasta, zdrava i negovana, posebno ako je na ovaj način budete tretirali jednom nedeljno tokom mesec dana.

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com