UVIJANJE U SIRĆE I SO – REŠENJE ZA SVE UPALE!

by | 07.11.2017

Rusi otkrivaju efikasnu lekovitu proceduru pomoću koje se iz organizma izbacuju soli mokraćne kiseline, a upaljeni zglobovi oslobađaju se bola. I ne samo to…

Savetuje: Tatjana Stepanovna Stebiljina, doktor farmacije (Nikolajev)

Uvijanje u sirće i so predstavlja najmoćniju lekovitu proceduru koju osobe bilo koje starosne dobi mogu da primenjuju u kućnim uslovima. Ono ne pomaže samo usled gihta nego i u lečenju bronhitisa, prehlade, kožnih oboljenja i dr.
U akutnim slučajevima ponekad su dovoljne dve-tri procedure da bi se otklonila upala. Kad je reč o hroničnim oboljenjima, uvijanja treba sprovoditi svakodnevno dok se stanje ne poboljša.

PRIPREMA I IZVOĐENJE
U lavor sipati pola litra 9-postotnog sirćeta, litar vode sobne temperature (može i malo hladnija) i jednu i po kašiku morske soli pa mešati dok se so ne rastvori. Spustiti čaršav u rastvor da se natopi te ga blago ocediti.
Staviti čaršav na četiri do šest ćebadi (najbolja su ona od vune) raširene na kauču. Oboleli treba da legne na čaršav potpuno go, a pomoćnik da ga uvije tako da njegovo telo dodiruje čaršav, a da mu kraj tkanine dođe skroz do obraza.
Dalje osobu treba uviti u ćebe, a pod glavu joj staviti jastuk. Dodatno je prekriti drugom ćebadi, pletivom, kaputima… – bilo čim što će je utopliti. Na glavu joj staviti suvu vunenu kapu (u slučaju upale uha, zubobolje ili glavobolje glavu povezati maramom nakvašenom u rastvor, a odozgo navući nekoliko suvih kapa).
Oboleli tako treba da leži najmanje tri sata, a zatim da se opere sunđerom i sapunom i polije hladnom vodom. Posle toga imaće osećaj lakoće i snage.

LAKŠA VARIJANTA
Pamučne pantalone i košulju nakvasiti rastvorom od sirćeta i soli, navući na sebe, a na grlo staviti maramu takođe s ovim rastvorom. Preko toga treba obući vunene stvari (pulover, pantalone, kapa, rukavice s jednim prstom) i uviti se u ćebad.

OČEKIVANI EFEKAT
U početku oboleli oseća hladnoću (dolazi do skupljanja krvnih sudova), a zatim toplotu (usled njihovog jakog širenja). Tako se telo zagreva do dubinskih tkiva i poboljšava se razmena materija i metabolizam. Kisela i slana sredina pogubna je za mikroorganizme koji su izazivači bolesti. Ona doprinosi i ubrzanju krvotoka, izbacivanju nagomilanih toksina i izlečenju od bolesti.

Foto: Thinkstock

VIŠE SAVETA PRONAĆI ĆETE U MAGAZINU RUSKI DOKTOR!

POTRAŽITE NAS I NA FACEBOOKU: www.facebook.com/ruskidoktor

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.ruskidoktor.magicnobilje.com